Tag bussen til boksen

Hvis man skal stemme i Assens, kan man tage bussen gratis. Det er der mange, der har gjort i dag ifølge buschauffør Martin Jensen.

Af Louise Olifent
Udgivet 21/11/17 18:05

       

På en meget vigtig tirsdag i november kører en oplyst bus afsted på Fyns landeveje. Den er på vej til Assens, og har kun få passagerer med. På en af de bagerste rækker af blå sæder sidder Osama Aldayeh på 19 år, og lytter til musik.

”Jeg er på vej ned for at stemme,” fortæller han.

Denne dag kan man køre gratis med busser på Fyn, hvis man skal hjemmefra og til et valgsted.

”Jeg har allerede et ungdomskort, så jeg bruger dét, men det er et godt initiativ,” siger han. Han fortæller, at han har set det på en skærm i bussen og peger op mod loftet ved bussens front.

Lidt længere oppe i bussen sidder Augusta Christensen på 18 år. Hun siger farvel til sin veninde, der skal af nu. Hun er også godt klar over, at hun kan køre gratis med bussen, når hun skal ned og stemme. Hun har set det på bussens skærm flere gange, for hun tager bussen hver dag, når hun skal i skole.

”Jeg har ikke benyttet mig af muligheden, for jeg bor ret tæt på stemmestedet, så jeg har taget min cykel,” fortæller hun.

Glade passagerer

Bussens fart aftager og vi er ved Assens Rutebilstation. Buschauffør Martin Jensen er ved at pakke sammen efter en lang dag ved rattet. Han fortæller, at der har være mange mennesker i bussen i dag, der har benyttet sig af muligheden.

”Mange tror, at de skal betale, men så siger jeg til dem, at de kan komme til valgstederne på de her billetter,” siger han. Han peger på blokken med de billetter, han uddeler til folk, der skal med bussen, for at stemme.

”De bliver glade og positive, og det er jo kun glædeligt, at jeg kan gøre folk glade,” afslutter han.

Foto: Louise Olifent

Assens mens du sov

Thulesen Dahls mareridtsaften

🎥 Her går Socialdemokratiet ind til et møde med Venstre

Spidskandidat Charlotte Vincentz Petersen skuffet over valgresultat

Løftebrud svækker tilliden til politikerne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 18:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Louise Olifent

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.