Borgmesterkandidat: Valgkampen i Svendborg har været fair og bygget på fakta

Bo Hansen fra Socialdemokratiet tænker tilbage på en hård, men fair valgkamp, som ikke har været lige så opslidende for ham som for hans politiske modstandere.

Af Mikkel Sloth, Nikolaj Frimann
Udgivet 21/11/17 18:06

       

Otte ugers valgkamp er ved at være slut for Bo Hansen, Socialdemokratiets kandidat til borgmesterposten i Svendborg. Det har været otte uger med utallige valgdebatter og vælgermøder. Alt dette kulminerer i dag og i nat, når der stemmes, tælles og forhandles.  

Ikke så slidt som frygtet
Selvom valgkampen har tæret på kræfterne, tog Bo Hansen sine forholdsregler inden han startede sin kampagne. Fra 1. september tog han orlov fra sit job som uddannelsesvejleder og han har derfor kunnet have fuldt fokus på blandt andet de valgdebatter, som følger med at stille op til kommunalvalget.

Debatter har der været mange af – op til 3 om dagen. Og det er særligt her, Bo Hansen har mærket fordelen ved at være på orlov. Han har kunnet afsætte sin formiddage til at forberede sig på dagens debatter. En luksus, som blandt andre hans største konkurrent til borgmesterposten, den nuværende Venstre-borgmester Lars Erik Hornemann, ikke har haft mulighed for. 

Mere tid til at nå det hele
”Jeg føler mig mindre slidt. Men jeg har også haft mere frihed,” fortæller Bo Hansen på spørgsmålet om, hvor udmattende det er at føre valgkamp som borgmesterkandidat. 

Han forventer dog en lang valgdag- og nat. Dagen startede kl. 07:00 tirsdag morgen, og indtil kl. 17:30 var han at finde som valgtilforordnet i Midtbyhallen, Svendborg og Fyns største valgsted. Op mod 12.000 vælgere forbi her, hvilket svarer til godt og vel hver fjerde vælger i Svendborg Kommune. 

Her har Bo Hansen selskab af flere andre kandidater. Blandt andre Henrik Nielsen fra Konservative, som også stiller op som borgmester. Lars Erik Hornemann har også tilbragt en del af valgdagen i Midtbyhallen. Bo Hansen har stor respekt for sine politiske modstandere og måden, der er ført valgkamp på kandidaterne imellem.

Uenighed om løsninger, ikke om fakta  
I Bo Hansens optik har der valgkampen igennem været en meget sober tone mellem borgmesterkandidaterne. En del af forklaring ligger i hans øjne i, at alle har været enige om, hvad der er fakta. Tiden til debatterne har derfor kunne bruges på at kunne snakke om løsninger frem for hvad problemerne går ud på.

”Hovedlinjerne har været rene, og derfor har der været rene debatter,” som Bo Hansen forklarer. 

Én ting har dog irriteret ham i løbet af valgkampen: mediekampagnen om de 100 millioner kroner, der mangler i budgettet over de næste fire år. ”De er medieskabte,”, siger han.

Der skal være tid til familien
Inden det går løs med forhandlingerne gennem aftenen og natten, tager Bo Hansen nogle timer ud af dagens skema. Da han gik fra Midtbyhallen kl. 17:30 tog han hjem for at bruge nogle timer med familien og i ro forberede sig på de kommende strabadser. På vejen hjem tager han dog forbi Tåsingehallen, hvor han selv skal afgive sin stemme som kulmination på de seneste otte ugers arbejde. 


Foto: Nikolaj Frimann

Tre gode råd fra biologen: Sådan får du din egen byhave

Test din viden om nattens dyr

Yderligere elleve ulve nedlagt på den jyske hede

Byhaverne springer ud og forener natur og fællesskab

Så skete det: en ny rekord er sat - i dag blev den tidligste sommerdag i 54 år

Mågen - havets skraldemand

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 18:06.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mikkel Sloth, Nikolaj Frimann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.