Venstre sluger stemmerne i Assens

Venstre ser ud til at kunne beholde den varme borgmesterstol i Assens Kommune.

Af Nikolai Rosler Jørgensen
Udgivet 21/11/17 22:27

       

Med hele 42 procent af borgernes stemmer ser det lige nu ud til, at Venstres Søren Steen Andersen beholder pladsen som borgmester i Assens Kommune. Med en fremgang på 7,9 procent sikrer Venstre sig hele 13 mandater, hvilket er to mere, end de fik ved sidste valg.

Søren Steen Andersen og Venstre er nu gået i gang med forhandlingerne.

Socialdemokratiet går tilbage 

Socialdemokratiet fik 25,5 procent af stemmerne i Assens Kommune. En tilbagegang på 7,1 procent må siges at være skuffende for Borgmesterkandidaten Charlotte Vincent Petersen. Socialdemokraterne får således 8 mandater. 

Dansk Folkeparti mister mandat   

DF fik 12,3 procent af stemmerne, hvilket er en lille tilbagegang på 1,5 procent. Det resulterer i at partiet, som lå til at få deres første borgmester mister et mandat og får derfor 3 mandater.

Valgets tabere

Værre står det til for Enhedslisten og Radikale Venstre, som begge har fået færre stemmer i forhold til sidste valg, men dog begge har fået 1 mandat.

Hverken Liberal Alliance eller Alternativet har fået nok stemmer til at kunne få nogle mandater, men begge partier er gået frem i stemmeprocent.

Foto: Louise Olifent

Assens mens du sov

Thulesen Dahls mareridtsaften

Kommende byrådsmedlemmer i Assens er fundet

Thulesen Dahls borgmesterdrømme smuldrer trods nye forhandlinger

Assens på valgnatten: Det skal du holde øje med

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 22:27.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nikolai Rosler Jørgensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.