Svært at få fodfæste for de små partier i Faaborg-Midtfyn

De fire mindste partier i Faaborg-Midtfyn har svært ved at tiltrække vælgere. Det viser en foreløbig status efter at 100% af stemmerne er blevet optalt i kommunen

Af Emilie Amstrup, Signe Ullstad Andersen
Udgivet 21/11/17 22:43

       

2.881. Så få stemmer har de fire mindste partier i Faaborg-Midtfyn Kommune fået. Det giver dem samlet set en stemmeprocent på knap 9,5%.

Alternativet scorer med 1346 stemmer højest, hvilket har givet en stemmeprocent på 4,5%. Derfor har Alternativet fået et overraskende godt valg, hvor de ender blot 1,8 procentpoint fra de 6,3%, som det noget større parti SF har fået skrabet sig sammen.

Nye Borgerlige har tiltrukket sig 1% af Faaborg-Midtfyn Kommunes stemmer, da de indtil videre har kunnet mønstre 319 stemmer.

Liberal Alliance, partiet med det laveste aldersgennemsnit i Faaborg-Midtfyn Kommune, har fået 491 stemmer, en tilbagegang på cirka 1% sammenlignet med valget i 2013. Dette er hele 274 stemmer mindre end ved sidste kommunalvalg.

Borgerlisten har været den største taber af de små partier. De er gået fra en stemmeprocent på 5% ved sidste kommunalvalg til at skrabe 2,4% af borgernes krydser. 

Foto: Colourbox

Søren Kristensen ærgrer sig over vælgerflugten

Faaborg-Midtfyn mens du sov

Socialdemokratiet sluger stemmer i det midtfynske

Dansk Folkeparti går frem i Faaborg-Midtfyn

Resultaterne vælter ind: Venstre er gået tilbage med 10,3% siden 2013

Politiske underdogs kæmper for demokratiet

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 22:43.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Amstrup, Signe Ullstad Andersen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.