Søren Clemmensen skeptisk overfor den nye konstituering

Selvom den garvede politiker Søren Clemmensen fra Ringe genvandt en plads på rådhuset, var han ikke helt positivt stemt overfor valgnattens udfald

Af Rasmus Bloch Hansen
Udgivet 22/11/17 03:28

       

Inden den nu 73-årige Søren Clemmensen offentliggjorde sit kandidatur, var der ikke mange, der havde regnet med at se den garvede lokalpolitiker på stemmesedlen. Han har tidligere siddet 20 år i byrådet i den tidligere Ringe kommune og kan nu se frem til endnu flere byrådsmøder i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det Konservative Folkeparti fik nemlig 5,5 procent af stemmerne ved aftenens valg og dermed et mandat i byrådet. Yderligere blev han en del af den brede konstitueringsaftale med samtlige 25 byrådsmedlemmer.

”Jeg er udmærket tilfreds med valgresultatet, men vi ville gerne have haft mandat nummer to.”

Dog er han ikke helt tilfreds med fordelingen af udvalgsposterne.

"Jeg ville gerne have haft en plads i økonomiudvalget, da som civiløkonom har noget at bidrage med," fortæller han.

Mange vil nok huske Clemmensens valgkamp for de interne stridigheder, han har haft med Venstre. For ham selv, er det dog langt fra det vigtigste.

”Vi har ført en fin valgkamp og har fået lavet opmærksomhed på vores mærkesager. Der er massive problemer på ældreområdet, og det tror jeg efterhånden, hele byrådet er ved at være opmærksomme på"

 

Der skal gøres noget ved ledelsen

Den kølige luft mellem Konservative og Venstre gjorde, at Venstre pegede på Søren Kristensen som borgmester, men Clemmensen lægger ikke skjul på, at det ikke var det bedste bud. 

"Af de tre største partiers borgmesterkandidater følte vi, at Stavnsager var det bedste bud på en borgmester, fordi hans bagland var klar til at gøre noget ved ledelsesproblemet," siger Clemmensen. 

Med ledelsesproblemet refererer Clemmensen til de ledende embedsfolk, som er flygtet fra kommunen og en administrationsstruktur, som er anderledes end de fleste andre kommuner. Han har dog ikke stor tiltro til, at den nye borgmester, med sin brede konstitution, kan løse problemet.

"De problemer vi har haft, er der bestemt ikke udsigt til, at der bliver gjort noget ved, med den konstituering vi har fået. Det kommer til at køre videre i samme rille, da alle spidskandidaterne for de tre største partier alle har ytret tillid til administrationen."

De generelle linjer spår Clemmensen heller ikke gode udsigter:

"Jeg er bange for, at de næste fire år kommer til at handle mere om politikerne end om borgerne. Det bliver nødvendigt at samarbejde"

 

Foto: Jonas Johansen

Det betyder den nye konstituering i praksis

Faaborg-Midtfyn: Her er valgets største stemmeslugere

V peger på Hans Stavnsager (S) som borgmester i Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn på valgnatten: Det skal du holde øje med

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 03:28.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rasmus Bloch Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.