Faaborg-Midtfyn mens du sov

Mens du har sovet, har politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune forhandlet om, hvem der fra første januar 2018 og fire år frem, skal svinge taktstokken i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Af Emilie Amstrup
Udgivet 22/11/17 04:35

       

Der var hvisken i krogene, heftige telefonsamtaler og hastige skridt op og ned ad gangene på Ringe Rådhus helt frem til, at resultaterne af de sidste stemmer fra Faaborg-Midtfyn Kommune tikkede ind omkring kl 22.30 tirsdag den 21. november.

Snakken forstummede dog hurtigt, da Christian Thygesen skubbede glasdøren til side og satte foden blandt nervøse byrådskandidater. Han kunne fortælle, at Socialdemokraterne med 31,1% af stemmerne kunne erklæres for vindere af kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Hans Stavnsager overtager borgmesterkæden

Socialdemokraterne, med Hans Stavnsager som spidskandidat, endte med otte mandater – de tre af dem med formandsposter.

Socialdemokraterne havde ikke på forhånd indgået valgforbund med nogle af de andre partier, og borgmesterposten var derfor ikke garanteret.

Dansk Folkeparti og Venstre havde på forhånd meddelt, at de ville pege på det største parti til at varetage borgmesterposten, og det blev dermed Stavnsager.  Det bekræftede Søren Kristensen, spidskandidat for Venstre, på vej til konstitueringen:

”Hans Stavnsager bliver borgmester, det er ham jeg peger på,” understregede han.

 

Halvanden times forhandlinger

Kl 00.18, natten til onsdag, kom en nykåret borgmester selvsikkert ud ad døren.

”Fra starten af sagde mange af os, der stillede op, at vi ønskede en bred konstituering i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det lykkedes med 25/25 underskrifter på byrådsaftalen, så det må man jo sige, at vi har fået,” konstaterede Stavnsager.

Rollen som første viceborgmester går til Søren Kristensen fra Venstre, mens Anne Møllegaards Mortensen træder ind som anden viceborgmester.

Læs om konstitueringsaftalen her.

Stavnsager borgmester trods rygter om Venstre-borgmester

Kl. 21 kunne Søren Clemmesen, spidskandidat for Det Konservative Parti, fortælle, at han ad omveje havde hørt, at Søren Kristensen, spidskandidat for Venstre, havde indgået konstitueringsaftale med DF og to andre ukendte partier. Ifølge Clemmensen regnede han derfor med, at en aftale hurtigt ville falde på plads med Søren Kristensen som borgmester.

Det rygte blev som bekendt fejet af banen efter alle stemmer var optalt, og Søren Clemmensen kommenterede bagefter:

”Der var nogle, der var ved at sørge for, at han blev borgmester. Det blev ikke, som han havde håbet på.”

De tre med flest personlige stemmer blev Hans Stavnsager fra Socialdemokratiet med 2.225 stemmer, Søren Kristensen fra Venstre med 2.186 stemmer og Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti med 1.772 stemmer.

Foto af: Emilie Amstrup

Svært at få fodfæste for de små partier i Faaborg-Midtfyn

Socialdemokratiet sluger stemmer i det midtfynske

Dansk Folkeparti går frem i Faaborg-Midtfyn

Politiske underdogs kæmper for demokratiet

Ældre i Faaborg-Midtfyn kæmper med dårlig infrastruktur

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 04:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Amstrup

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.