🎥 Langeland mens du sov

Natten til onsdag var fyldt med rygklap, smil og jubelråb i Rudkøbing. SF og især Tonni Hansen sejrede nemlig stort.

Af Amalie Vind, Mathias Bonde, Tobias Mølgaard Sørensen
Udgivet 22/11/17 06:57

       

 

Tonni Hansen (F) står tilbage som den store sejrsherre efter Kommunalvalget 2017 på Langeland. Med 2193 personlige stemmer bliver han derfor den mest afgørende faktor i Socialistisk Folkepartis succes med hele seks mandater i kommunalbestyrelsen.

Tonni Hansen tager selv borgmesterposten, mens Lisa Pihl Jensen (A) bliver genvalgt som viceborgmester.

Langelands nye borgmester roser de andre partier for et godt samarbejde, og han er glad for den konstitueringsaftale, som de har fået stablet på benene. Alle byrådspartier er repræsenteret, og ifølge Tonni Hansen (F) er det gjort for at undgå ’internt fnidder’.
Det er ikke overraskende, at Tonni vil samarbejde bredt. I sin valgkampagne har han fokuseret på, at samarbejde er vejen frem for Langeland. 

”Vi vil gerne vise Langeland, at vi her på øen kan stå sammen og skabe nogle resultater,” siger han.
 

Kommunalbestyrelsen 2017

 

Navn           

Parti

1

Tonni Hansen

F

2

Jan Ole Jakobsen

V

3

Lisa Pihl Jensen

A

4

Winni Kielstrup

F

5

Nynne Printz

F

6

Knud Gether

V

7

Bo C. Nissen

C

8

Tonny Gjersen

F

9

Erik Jørgensen

F

10

Ulrik Kølle Hansen

V

11

René Larsen

A

12

Kim Brammer Welcher

O

13

Gert Schmidt

F

14

Bjarne Nielsen

V

15

Arno Holmsted Kruse

A


Den nye kommunalbestyrelse.


Venstre er til Kommunalvalget 2017 gået fra ti pladser i kommunalbestyrelsen til nu kun at have fire. Spidskandidaten Jan Ole Jakobsen holder hovedet højt, trods det skuffende resultat.

”Venstre kan se sig selv i øjnene,” siger Jan Ole Jakobsen omkring Venstres valgkamp og tilføjer ”at Venstre har ét eller to gode udgangspunkter ved forhandlingsbordet."

Jan Ole Jakobsen er, efter nogle lange forhandlinger, blevet formand for undervisning-, skole- og kulturudvalget.

Læs også: Venstre slået hjem af SF og Tonni Hansen

Enhedslisten mistede til valget deres ene plads i kommunalbestyrelsen, og gik samtidig fra 669 stemmer i 2013 til 222 stemmer i 2017. Inden valget var Enhedslisten ikke en del af det fem-parti-samarbejde, som havde til fælles mål at fravriste Venstre magten. Enhedslisten endte endnu engang med at stå udenfor, da de mistede deres ene mandat i kommunalbestyrelsen. De vil nu i stedet forsøge at få mest mulig indflydelse via en arbejdsgruppe udenom byrådet.

De Konservative havde inden valget ingen plads i kommunalbestyrelsen, og de havde derfor store forhåbninger om at få en plads i år. Det lykkedes dem, og spidskandidat Bo C. Nissen bliver formand for trafik-, teknik- og miljøudvalget.

Alternativet var lige ved at få den ønskede plads i kommunalbestyrelsen, men måtte gå fra valget uden, da partiet blot manglede 32 stemmer. Spidskandidat fra Alternativet, Ida Friis, bevarer dog optimismen i forhold til partiets berettigelse på øen.
 

Den store vinder Tommi Hansen var følelsesladet, da familien gav kram og lykønskninger. I aftes stod den på champagne og fejring for ham og familien, men det er med spænding, at han kigger mod fremtiden.

”Jeg vil være brobygger i Langelands politik,” afslutter han.

TV-klip: Simon Aabech

Podcast: Bjørnen sover - men det gør vi ikke

Skarpskytter på ulvejagt

Varmeste aprildag siden 2007 – og en ny rekord kan være på vej

Flere blomster råber højt om overgreb #BeeToo

Danskernes sommervaner spænder ben for rottefængerne i Odense

Venstre slået hjem af SF og Tonni Hansen

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 06:57.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amalie Vind, Mathias Bonde, Tobias Mølgaard Sørensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.