Søren Kristensen ærgrer sig over vælgerflugten

I Faaborg-Midtfyn Kommune blev det en realitet for Venstre, at borgmesterkæden kun var til låns. Efter sejren ved kommunalvalget i 2013 måtte de tirsdag aften se sig slået af Socialdemokratiet.

Af Signe Ullstad Andersen
Udgivet 22/11/17 11:26

       

Søren Kristensen mødte den lokale presse med et flakkende blik og høfligt smil, efter konstitueringen var faldet på plads. Den store skuffelse var ikke til at skjule, da Venstre i aftes måtte sande en tilbagegang på hele 10,6% på blot 4 år.

”Vi havde håbet på et anderledes resultat, det er klart. Det har vi knoklet for, og det mener jeg også, at vi har fortjent,” fortæller Venstres spidskandidat, Søren Kristensen.

Venstre fik 7.057 stemmer ud af de 30.460 mulige, hvilket gav dem en stemmeprocent på 23,7%. Sammenlignet med kommunalvalget i 2013 fik Venstre dermed 3.217 mindre stemmer i år.

”Vi har tabt. Vi har tabt mere, end vi havde håbet på,” lyder det fra Søren Kristensen.

 

Forklaring på det dårlige valgresultat

Det gode valgresultat, som Venstre oplevede i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2013, ville være svært at leve op til, vidste Søren Kristensen godt forud for valget tirsdag.

”Vores valg for fire år siden gik super godt, så vi havde regnet med en lille tilbagegang i år. Men at tilbagegangen ville være så stor, det havde vi ikke regnet med,” fortæller Søren Kristensen, hvorefter han uddyber:

”Det var mange stemmer, som skulle samles op, og det er ikke lykkedes os. Det er klart, at det har givet et udslag i den forkerte retning.”

Denne påstand bakkes op af den afgående Venstreborgmester, Christian Thygesen:

”Vi har haft en hel del af de store stemmeslugere, som denne gang valgte ikke at stille op. Så der har jo været nogle stemmer dér, som skulle ud og finde et nyt hjem. Det er jo så beklageligt, at de ikke har kunnet finde hjem hos Venstrekandidater i denne her omgang”

 

Ser frem til det kommende samarbejde

Selvom det har været et skuffende valgresultat for Venstre, så ser Søren Kristensen frem til samarbejdet med den nyvalgte socialdemokratiske borgmester, Hans Stavnsager.

”Vi ser frem til et loyalt og konstruktivt samarbejde med den nye borgmester, Hans Stavnsager, som vi har kendt igennem de sidste 4 år, og det er jeg fortrøstningsfuld med”.

Så trods det utilfredsstillende valg hvor flere Venstrefolk måtte sande, at de ikke blev genvalgt til byrådet i Faaborg-Midtfyn Kommune, så er han tilfreds med placeringen af sine mandater i den nye konstituering.

”Vi har fået det optimale ud af vores mandater i vores nye konstituering, så det er jeg tilfreds med.” 

(Foto: Jonas Rouland)

Svært at få fodfæste for de små partier i Faaborg-Midtfyn

Socialdemokratiet sluger stemmer i det midtfynske

Dansk Folkeparti går frem i Faaborg-Midtfyn

Resultaterne vælter ind: Venstre er gået tilbage med 10,3% siden 2013

Politiske underdogs kæmper for demokratiet

Ældre i Faaborg-Midtfyn kæmper med dårlig infrastruktur

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:26.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Signe Ullstad Andersen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.