Middagsupdate fra Odense: Nervøsitet hos de Konservative, en rolig borgmester og 100 stemmer har flyttet parti

Læs med her på den seneste opdatering fra fintællingen i Marienlystcenteret.

Af Anna Kniep, Liva Polack
Udgivet 22/11/17 11:48

       

Fintællingen er færdig på 11 ud af 30 valgsteder. Indtil videre er det ikke overraskende spidskandidaterne, der er de store stemmeslugere. Ved fintællingen tælles stemmerne flere gang, og allerede nu er der 100 stemmer, der har flyttet parti.

Troels Flindt Andersen, der er overordnet ansvarlig for fintællingen, siger, "Ja, de 100 stemmer kan teoretisk have indflydelse på partiernes mandater. I teorien kunne et mandat fra for eksempel Alternativet sagtens rykke over til socialdemokratiet." 

Ifølge Troels Flindt Andersen kan de 100 stemmer gå begge veje, men det ender nok med den samme fordeling af mandater, som man ser lige nu. Da der er stor forskel på rød og blå bloks antal mandater, vil fintællingen ikke kunne rykke ved rød bloks sejr. 

Resultatet skulle ligge klar engang i eftermiddag. 

Nervøs konservativkandidat 

Det er en urolig Kristian Guldfeldt, der står ved skærmen med resultaterne for fintællingerne.

”Jeg er knaldhamrende nervøs og har næsten ikke kunnet spise”, siger han da, vi taler med ham onsdag formiddag, hvor der endnu ikke ligger nogen endelige resultater fra fintællingen.

Et par timer senere kl. 12.41 ligger han nummer to på Konservativ Folkepartis liste med 377 personlige stemmer. Partifællen Tommy Hummelmose er nummer tre med 344 stemmer indtil videre. Mens spidskandidaten Søren Windell er klar favorit blandt de konservative vælgere med 1.531 personlige stemmer.  

Med konservatives tre mandater kan Kristian Guldfeldt så småt begynde at trække vejret igen, nu hvor cirka en tredjedel af valgstederne er talt.  

Syv nye mandater til Socialdemokratiet

Socialdemokratiets sejr er ikke til at overse. Valget i går kommer til at betyde syv nye mandater til socialdemokratiet i byrådet. Det er blandt andet disse syv nye mandater, som fintællingen kommer til at afgøre.

Peter Rahbæk Juel blev hyldet som borgmester i nat, og det er da heller ikke på grund af sine personlige stemmer, at han er i Marienlystcenteret. 

"Jeg tror ikke, at jeg praler for meget ved at skulle sige, at jeg nok skal blive valgt. Jeg er her fordi, jeg glæder mig generelt til at se, hvem der bliver det nye byråd. Det får vi jo svar på i dag. Og så er jeg selvfølgelig også særligt opmærksom på, hvem der bliver valgt ind i Socialdemokratiet i dag.”, siger Peter Rahbæk Juel.

Peter Rahbæk Juel har i øjeblikket 11.804 personlige stemmer og har dermed indtil videre fået suverænt flest personlige stemmer. 

Grønne stueplanter lever stadig

Tre trendy blomster, der sætter farve på dit forår

Velkommen til Bladet!

Fem tegn på at foråret er real

Fire valgsteder tilbage i Odense: Hvem får en plads i byrådssalen?

Radikalt drama i Odense

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:48.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Kniep, Liva Polack

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.