Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige

I Assens Kommune stod Socialdemokratiets Charlotte Vincentz Petersen til at være den største udfordrer i kampen om borgmesterkæden. Men de upopulære skolelukninger blev afgørende.

Af Nicolas Doria Adet Hansen
Udgivet 22/11/17 12:29

       

Skolelukningerne i Assens Kommune har været det helt store samtaleemne siden starten af året, hvor forskellige skoler i februar måned blev lukket, og emnet har også påvirket debatten under valgkampen. Valgresultatet viste tydeligt, at de partier, som stod bag skolelukningerne, mistede en del stemmer sammenlignet med valget i 2013. Partierne er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. 

Men Charlotte Vincentz Petersen fortryder ikke lukningen af skolerne.

"Vi var godt klar over, at skolelukninger ikke ville være en vindersag til kommunalvalget. Men de var nødvendige for at opretholde kvaliteten af folkeskolerne," siger spidskandidaten. Hun erkender dog, at det budskab ikke har været tydeligt nok for vælgerne.

”Vi er ikke kommet ud med budskabet om, at det her handlede om kvaliteten i vores folkeskoler, og at vi var nødt til at rykke sammen på lidt færre matrikler. Vælgerne har i hvert fald ikke købt den, og sådan er demokratiet.” 

Charlotte Vincentz Petersen tilføjer, at Socialdemokratiet gik til valg med det formål at være tro mod partiets politik og holdninger, men at partiet er ærgerlige over resultatet.

”Man er da sådan lidt mat og lidt trist over, at vælgerne har afgivet de stemmer, de nu har," siger hun.

Foto: Julie Ahlmann Larsen

Konsensus eller kaos: Her er, hvad du skal vide inden weekendens maratonforhandlinger

Naboen kommer på besøg

Nyuddannet læge om OK18: Det drejer sig om livskvalitet

Tommerup Stationsby blev det eneste røde valgsted

Når folk bryder reglerne, holder Henrik Hansen styr på formaliteterne

Chatbot engagerer ikke unge førstegangsvælgere

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 12:29.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nicolas Doria Adet Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.