Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Kvinderne indtager en pæn andel af den foreløbige liste over nye byrådsmedlemmer.

Af Maria Louise Kræmer
Udgivet 22/11/17 13:05

       

Det blev ikke til en borgmesterpost til Charlotte Vincentz Petersen denne gang. Men selvom der ikke er nogle kvindelige borgmestre i de fynske kommuner, er de kvindelige byrådskandidater godt repræsenteret i Assens nye byråd.

Pia Offer Madsen fra Venstre er nyvalgt byrådsmedlem. Hun er lettet og overvældet over at være kommet i byrådet. For hende handler kommunalpolitik om balance.

"Jeg er indædt modstander af kønskvoter, men kommunalpolitik handler i den grad om balance. Det er vigtigt, at byrådet er sammensat af medlemmer med forskellig alder, erfaring og køn.”

På den foreløbige liste udgør kvinderne 37 procent af byrådsmedlemmerne, selvom de kun udgjorde 19 procent af de opstillede kandidater. Der var nemlig kun 23 kvindelige kandidater ud af de 120 kandidater på stemmesedlen. Kvindernes fremgang i forhold til sidste valg er dog beskeden, da der kun er kommet en enkelt kvinde mere i byrådet ved dette valg. Socialdemokratiet har flest kvindelige kandidater ind i byrådet, nemlig fire. Flere af de opstillede partier havde ingen kvindelige kandidater.

Pia Offer Madsen ser gerne, at der kommer flere kvinder i politik, men det afhænger også af opbakning fra familien.

”Kvinder tænker nok mere over, hvordan politik kan hænge sammen med familien. Men vi har jo krav på samme opbakning som de mandelige kandidater.”

Alice er borger i Assens Kommune og stemte til kommunalvalget i går.

”Det handler om af finde den bedste til jobbet. Jeg tænker overhovedet ikke på, hvor mange kvinder der er i byrådet” fortæller hun.

Foto: Colourbox

"Valgfest? Det er sgu ikke noget, vi bruger hernede"

81-årige Sigurd: Jeg skal bare sætte alle de krydser, jeg kan komme til

Når folk bryder reglerne, holder Henrik Hansen styr på formaliteterne

Chatbot engagerer ikke unge førstegangsvælgere

Eleverne på Vestfyns Gymnasium er forberedte til kommunalvalget

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 13:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Maria Louise Kræmer

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.