Bjarne Nielsen: Turbulente år har haft betydning for Venstres tilbagegang

Bjarne Nielsen havde håbet på en Venstre-borgmester, men sådan blev det ikke.

Af Nanna Wulff
Udgivet 22/11/17 14:18

       

Bjarne Nielsen, Langelands afgående borgmester, ærgrer sig over Venstres tilbagegang dagen derpå.

Han erkender, at de sidste fire år har været turbulente, hvilket kan være en del af forklaringen:

”Vi kan ikke gøre for de kedelige asylsager, men de har selvfølgelig ikke gavnet Venstre.”

Ikke alene om ansvaret

Bjarne Nielsen valgte ikke at genopstille som borgmester ved gårsdagens kommunalvalg. I stedet har han peget på partifællen, Jan Ole Jakobsen, der omkring midnat måtte erkende sit og partiets nederlag. De sidste fire år har han siddet med en stor del af ansvaret for de beslutninger, der er blevet taget i kommunalbestyrelsen. Ansvaret vil han dog ikke bære alene.

”I kommunalbestyrelsen har vi alle 15 stået sammen om driften af asylcentrene, så det må være et fælles ansvar. Men det er jo mig der er borgmester, så jeg må tage en stor del af ansvaret.”

Tonni Hansen, der sent i nat løb afsted med borgmesterkæden, er tidligere formand for fagforbundet 3F Sydfyn, og har arbejdet tæt sammen med Bjarne Nielsen. De har blandt andet skabt et erhvervsråd i kommunen. Derfor ønsker Bjarne Nielsen også Tonni Hansen stort tillykke med borgmesterposten

”Det er glædeligt at det bliver ham, når nu det ikke kunne blive en Venstremand”

Foto: Ida Steenfeldt Andersen

Trods V-tilbagegang på Langeland: Jan Ole Jakobsen er optimistisk

Langelands vælgere ønsker bedre ældrepleje, men Venstres spidskandidat vil prioritere erhverv og turisme

🔊 Voxpop: De her politiske sager er vigtigst for Langelænderne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 14:18.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nanna Wulff

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.