ODENSE: Fremgang i forstæderne for socialdemokraterne

I forstæderne har Socialdemokraterne oplevet en stigning i antal stemmer ved kommunalvalget 2017 i forhold til valget i 2013.

Af Line Julsgaard, Regitze Wedel Kongsgaard
Udgivet 22/11/17 14:19

       

Ved tidligere valg har Odense Kommune været kendt for at være blå i forstæderne og rød i city. Socialdemokraternes fremgang ved dette kommunalvalg har dog ændret på den tendens, og der er nu flere af de før blå forstæder, der er blevet malet røde valgnatten over. Det gælder blandt andet forstæderne Fangel og Fraugde, hvor Venstres var den faldende kriger, imens Socialdemokratiet blev den store stemmesluger.

Venstre formåede at høste 535 stemmer i Fraugde Fritidscenter ved kommunalvalget tirsdag den 19. november 2013. Fire år senere tirsdag den 21. november er historien en anden for Venstre. Til trods for at afstemningen i går blev afholdt samme sted, så er antallet af stemmer markant faldet til 354 stemmer.

Historien er derimod omvendt for Socialdemokratiet, som ved kommunalvalget 2013 i Fraugde Fritidscenter fik det samme antal stemmer som Venstre nemlig 535. Socialdemokraternes valgresultat i går var i modsætning til Venstres markant bedre end valget i 2013. De høstede nemlig 797 stemmer i Fraugde Fritidscenter.

Så imens Venstre mistede 181 stemmer ved Fraugde Fritidscenter i går, så oplevede Socialdemokraterne en stigning i antal stemme på 262.

Hvis vi retter blikket på forstaden Fangel, som ved kommunalvalget 2013 var en klar Venstre forstad, hvor Venstre hentede 228 stemmer imens Socialdemokraterne måtte nøjes med 113 af de stemmer. Selvom Venstre i går også var det parti, der høstede flest stemmer i Fangel Forsamlingshus nemlig 200. Altså en tilbagegang på 28 stemmer. Socialdemokraterne fik i går, tirsdag den 21. november samlet set 186 stemmer i Fangel. De oplever altså en fremgang på 73 stemmer. Fangel er det eneste stemmested, hvor Venstre vandt over Socialdemokratiet i forhold til antal stemmer.

900 Coop-medarbejdere i tvivlsom jobposition: 47 Fakta-butikker lukker inden udgangen af maj

Explainer: Den danske model

Reaktioner fra odenseanerne: ”Vi er ikke overraskede”

LIVE: Alternativet får et mandat

🎥 Meningsmåling: Valgdeltagelsen tegner sig til at blive rekordhøj på SDU

De første stemmer på rådhuset

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 14:19.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Line Julsgaard, Regitze Wedel Kongsgaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.