Flere blomster råber højt om overgreb #BeeToo

Klokkeblomster, guldstjerner, hvide anemoner, vorterod og nu violer. Forårsblomsterne har fået nok og finder sig ikke længere i de utallige overgreb, der hver dag finder sted i alle landets parker og haver. Bierne har længe været truet, og nu bliver de endnu mere presset efter Dansk Blomsterforening har startet bevægelsen #BeeToo

Af Maria Thielfoldt, Tobias Mølgaard Sørensen
Udgivet 19/04/18 11:58

       

Videnskab.dk, Kristeligt Dagblad og Avisen.dk er bare nogen af de medier, der masseproducerer fake news om det kolossale fald i bestanden af bier verden over. De er ved at uddø, og en af forklaringerne kan findes i de forskellige sprøjtemidler, der bliver brugt i landbruget. Stoffet neonikotinoider er et af de mest dødbringende våben, der skaber massedødsfald blandt bierne. Lektor fra Københavns Universitet og biforsker Anette Bruun Jensen kan ud fra en ny undersøgelse fortælle, at honningbierne trives rigtig godt i byen – måske for godt.

Odense Politi har modtaget mange henvendelser og anmeldelser fra forskellige forårsblomster, der føler sig forulempet af de lystige honningbier. Det hele startede i Eventyrhaven, hvor en lille klokkeblomst pludselig råbte op, og flere blomster kan bekræfte biernes overlagte voldtægter.

En skyfri forårsdag, solen står højt på himlen og kaster lange stråler ned på de mange blomster i Eventyrhaven midt i den kulturelle højborg - Odense. En lille, uskyldig klokkeblomst spreder sine violette blade og danser blidt til tonerne fra Edvard Grieg og hans skønne instrumentale sonate. Pludselig rammer mørket og musikken stopper. En overvægtig bi med hul i venstre vinge nærmer sig. Der er begær i dens sorte øjne.

Klokkeblomsten har allerede været meget aktiv på diverse sociale medier og har beskrevet i detaljer, hvordan honningbien kom og aflagde sit visit. Hun peger ikke decideret fingre af nogen, men mener, at lovgivning på området for biavlere skal skærpes, og er nødt til at komme en større sikkerhed for de mange blomster i byens parker og haver, så overgrebene kan stoppe. Flere indhegninger er det første bud på et løsningsforslag, lyder det fra politikerne på Christiansborg.

Bien, der nu er blevet anklaget for langt over 1.000 voldtægter, kan ikke forstå den personlige vendetta mod ham. Han er et truet dyr, og han gør bare sin pligt.

 

Biologen Anders Kofoed fortæller, at det ligger i biernes natur. De er sat på jorden for at befrugte de mange unge blomster. - Blomster som tydeligvis ikke er klar til det ansvar, der følger med, når nye, små blomsterskud kommer til verdenen. Endvidere mener han, at det er blomsternes egen skyld, når de står i parker og gør sig til i deres flotte sommerfarver.

Anette Bruun Jensen forsvarer også bierne og forsøger via sin position at skabe en sympati for de "stakkels" bier. Det er dem, der er offeret i den her historie og ikke blomsterne.

Lyt til Bladets interview med en af de blomster, der har fået mod til at stå frem efter bevægelsens indtog.

 

Denne artikel er et satirisk indspark i Bladets nyhedsstrøm. Ingen af oplysningerne er sande. 

Foto: Colourbox

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 11:58.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Maria Thielfoldt, Tobias Mølgaard Sørensen

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.