Fald i søvn med naturens lyde

Skvulpende bølger, blid fuglesang og rislende vand. ASMR er lyde, der kan give dig en helt særlig og behagelig følelse i kroppen. En slags hjerneorgasme. Bladet hjælper dig med at slappe helt af, inden du skal sove

Af Maria Thielfoldt
Udgivet 19/04/18 21:37

       

Flere tusinde mennesker samles om beroligende lyde på internettet. Lyde, som giver dem en helt særlig, sitrende fornemmelse. En fornemmelse, som blandt andet kan hjælpe dem med at stresse helt ned, slappe af og falde i søvn.

Lydbevægelsen der luller dig i søvn
Lydbevægelsen kaldes ASMR, en forkortelse for Autonomous Sensory Meridian Response. Den blev opfundet i 2007, efter at hundredevis af personer delte deres oplevelser på internettet omkring visse lyde, der gav dem en helt særlig følelse. Det anslås, at op mod 20 procent af verdens befolkning reagerer på ASMR. Det er særligt hvisken, samt beroligende og knitrende lyde, der er populære.

Bladet bringer dig her deres helt egen udgave af lydfænomenet. Slap helt af i selskab med naturdigt og naturens behagelige lyde.
Lad naturen lulle dig i søvn. 

Logo: Nikolaj Frimann Nielsen / Digt: Maria Jensen

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Grønne stueplanter lever stadig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 18/04/20.

Historien blev sidst gemt den 19/04/18 21:37.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Maria Thielfoldt

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.