Arbejdsmarkedsprofessor: Ingen vilje til forlig

Når parterne fredag formiddag sætter sig til forhandlingsbordet, er det uden en reel vilje til at nå et forlig, mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

Af Kasper Junge Wester
Udgivet 20/04/18 08:06

       

I stedet kommer forhandlingerne i Forligsinstitutionen snarere til at dreje sig om ansvarsfordeling.

”Det, der er sket det sidste stykke tid, er et spil sorteper om, hvor ansvaret for det sammenbrud, der efter min opfattelse kommer i løbet af weekenden, skal placeres,” siger han.

Op til onsdagens udsættelse af forhandlingerne i endnu to uger, slap der flere gange informationer ud fra forhandlingslokalet, og det er ikke tilfældigt, fortæller Henning Jørgensen.

”Der er nogle, der bevidst lækker informationer for at lave spin og fremstille sig selv som dem, der nu har lagt noget frem, og modparten er skyld i, at der ikke indgås forlig.”

Henning Jørgensen spår, at arbejdsgiverne ender med at stå med sorteper, når regnskabet gøres op. Sympatien i befolkningen ligger overvejende hos de offentligt ansatte.

”Det vil blive arbejdsgiversiden, som får skylden. Vi elsker vores velfærdsstat, og vi vil også anerkende, at det nu er gode tider, og alle andre rager til sig, så hvorfor skal de offentligt ansatte have forringelser?,” spår Henning Jørgensen.

Den seneste udsættelse af konflikten, som forligsmand Mette Christensen varslede i onsdags, bliver den sidste i denne omgang, og derfor skal der nu findes en løsning. Gør der ikke det, kan strejken bryde ud fra 6. maj og lockout fra den 12. maj.

Henning Jørgensen regner dog ikke med, at der går så lang tid, før vi har et svar:

”For mig at se er der ikke reel forhandlingsvilje til at lade forligsmanden lave et samlet mæglingsforslag. Og hvis der ikke er det, så tror jeg ikke, at hun gider ret meget mere,” siger han og konstaterer:

”Det er den sidste dans, inden de går hjem hver for sig, og så har vi konflikten for torsdag eller fredag i næste uge.”

/ritzau/

Foto: Lars Fabricius​

Malou og Alex - Parret, Danmark ikke er klar til

🔊 Podcast: Morgen i Danmark

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Seksuel chikane i hotel- og restaurationsbranchen skal kortlægges

🔊 Formiddagsfladen på DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gæt en arbejdsplads!

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 20/04/18 08:06.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Kasper Junge Wester

BIOGRAFKLUBBEN   //  Bladet   //  BRUGBART   //  DØGNDRIFT   //  Klimakabalen   //  Kropskontakt   //  Københavneri(g)et   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.