Grønne stueplanter lever stadig

De står i vindueskarme og på spiseborde. Du ser dem både på caféer, i små lejligheder på Nørrebro i København og i store villaer i Aarhus. De grønne planter. Danskerne er nemlig vilde med minimalistiske planter og grønne blade

Af Anna Kniep
Udgivet 20/04/18 08:27 og senest opdateret 23/06/18 00:42

       

Bladet kunne i går fortælle, hvilke tre trendy planter du skal erhverve dig, hvis du har planer om et nyt bed i have eller en farverig altankasse. Hos Plantorama i Odense er de ikke i tvivl om, hvilke stueplanter der hitter hos danskerne - det er de grønne af slagsen. 

Det er blandt andet Den Kinesiske Pengeplante, ”Bloggerplanten” Monstrea og de såkaldte ”easy care”-planter, som er næsten umulige at slå ihjel - selv for os som ikke har grønne fingre. Dette er blot nogle af de stueplanter, som Plantorama spår en solid karriere i foråret 2018.

"Alle grønne grønne planter er cool og superhypede. Uanset om du vil sælge biler eller modemagasiner, så er der en grøn plante," siger Morten Wiinberg, indkøbschef for Plantorama.

Bladet har talt med Bent Jensen, der står for den daglige ledelse af planteafdelingen i Plantorama i Odense. Her fortæller han lidt mere om de grønne planter, og hvorfor de er blevet så populære.


Video og fotos: Anna Kniep og Rikke Romme

Plantorama har oplevet en vækst i salget af grønne planter på mellem 18-20 procent hvert år de seneste par år. Så vil du være med på moden, er det altså de grønne planter, du skal investere i.

Dansk Ornitologisk Forening: Sådan redder vi de truede fugle

De danske fugle er truet af landbruget

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Forårets yngletid skyder hugorme-safari-sæsonen i gang

Med foråret følger mindre søvn

Test din viden om nattens dyr

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 19/04/20.

Historien blev sidst gemt den 23/06/18 00:42.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Kniep

Artikelhuset   //  Bladet   //  Corona News   //  Coronaavisen   //  CovidAvisen   //  CoViden   //  Dagens Avis   //  DØGNDRIFT   //  Karantæne Posten   //  Overblikket   //  SDUNews   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.