Is skal forhindre for tidlige fødsler

Med hjælp fra Skarø Is skal Odense Universitets Hospital undersøge, om specialfremstillet is kan være med til at forhindre for tidlige fødsler.

Af Cecilie Boeriths
Udgivet 02/05/19 14:58 og senest opdateret 02/05/19 14:59

       

Det har tidligere vist sig, at Skarø Is kan kurere kvalme hos gravide kvinder. Forskere forventer derfor nu, at de med Skarø Is kan påvirke gravide kvinders bakterieflora i en positiv retning og dermed holde graviditeterne længere.

Isene bliver fremstillet i fem forskellige smagsvarianter, men de indeholder allesammen mælkesyrebakterier, valle, D-vitamin og fiskeolie.
Der skal medvirke 100 gravide kvinder i forskningsprojektet, og de skal alle tidligere have oplevet spontane aborter, have født for tidligt eller have fået foretaget et keglesnit på livmoderen.

Allerede fra 12. graviditetsuge skal kvinderne begynde at spise to is om dagen. To tredjedele af kvinderne skal spise Skarø Is, imens resten skal spise almindelige is. Under graviditeten vil jordemødrene tre gange tage podninger fra de gravide kvinders tarme og vagina.  

 

 

FOTO: Colourbox

Hærværk: Rådyr risikerer alvorlig sygdom

Fyn hærges af hærværk

400 kilo rådyrfoder hældt ud i skovbunden

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 01/05/21.

Historien består af 1.041 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/05/19 14:59.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Cecilie Boeriths

#ungtliv   //  Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Hekseringen   //  Julekuller   //  Lyst   //  Naturriget   //  Overblikket   //  Test-kategori   //  Vrede på vrangen   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.