Online undervisning kalder også på online lektiehjælp

For gymnasierne er online undervisning kommet på skemaet, men det fungerer overhovedet ikke optimalt, fortæller Laura Lyse, elev på Stenhus Gymnasium.

Af Mathilde Vammen Poulsen
Udgivet 26/03/20 10:21

       

Gymnasierne er nu kommet halvvejs igennem den anden uge af lukningen for uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at man har skulle tænke kreativt, for at få undervisningen til at gå sin vante gang. Det bliver gentaget. Om og om igen – vi har aldrig haft en situation som denne

Den nye hverdag skal dog alligevel fortsætte, og her gør gymnasierne da også deres. Lærerne benytter sig af online undervisning, og prøver så vidt som muligt at få det hele til at fungere. 

 

Desværre virker det ikke altid efter hensigten. Laura Lyse, som til dagligt går i 1.g på Stenhus Gymnasium i Nordvestsjælland, mener, at undervisningen ikke fungerer, som den skal. Det foregår inde på Microsofts program til møder, Teams. Kritikken går bl.a. på, at man kun kan tale én ad gangen, der er meget larm og støj i baggrunden, og Laura fortæller også, at hun ikke oplever, at der er tid til at stille spørgsmål, hvis man har brug for det. 

 

Initiativet skal tages

Laura Lyse har derfor benyttet sig af en online lektiehjælper. Hun gjorde sig først bekendtskab med et facebookopslag fra Ida Madsen, som tilbød gratis lektiehjælp online, efter en veninde havde tilsendt det til hende. Laura har normalt ekstra brug for hjælp til matematik, så en lektiehjælper ville i høj grad hjælpe hende videre. 

 

”Man får en bedre forståelse, når man ikke sidder inde i et klasselokale, hvor alle andre også har brug for hjælp.”

 

Online lektiehjælp er i dag et stort behov, så for Laura handlede det om at slå til. Hun valgte at kontakte Ida, for som hun selv siger: ”Jeg var helt lost.” 

For Laura betyder det altså, at hun ikke skal bekymre sig om at falde bagud i undervisningen. 

 

Online lektiehjælp virker begge veje

Ida Madsen har selv tidligere haft erfaring med lektiehjælp fra det gymnasium, hvor hun dimitterede sidste sommer. 

For ti dage siden vendte hun hjem fra sin sabbatårsrejse og sidder nu i karantæne. Derfor besluttede hun sig for at udnytte tiden bedst mulig. 

 

”Så længe jeg går herhjemme på grund af karantæne og ikke rigtig kan lave noget, så er alternativet, at jeg bare ser Netflix,” siger hun og fortsætter:

 ”Jeg synes egentlig også, at det er meget sjovt at sidde og kigge på nogle opgaver. Så lærer man jo nogle nye ting.” 

 

Hjælpen fremover

Laura Lyse har været positivt overrasket over den hjælp hun fik fra Ida. Det var et tilbud, som godt nok var gratis, men hun siger, at selv hvis det havde kostet penge, havde hun stadig brugt det. 

Lektiehjælpen var nemlig med til ikke bare at give hende svaret, men være støttende og assisterende, når der rent faktisk var brug for det. 

Laura kan derfor kun anbefale andre at gøre det samme, og hun ville uden tvivl gøre brug af Idas hjælp igen i karantæneperioden.

Populær Facebook-gruppe inspirerer til at indsamle skrald i naturen

Corona-hverdagen gearer trafikken på Filmstriben op

Dansk cykelstjerne inviterer motionister med til træning

Kanaldirektør hos LOUD: 'Vi er i den grad påvirket af corona-dagsordenen'

På trods af Coronavirus fortsætter de unges klimakamp – bare online

Robert opfordrede til at følge regeringens råd: Nu er han lagt for had

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 26/03/22.

Historien består af 2.936 tegn. Historien blev sidst gemt den 26/03/20 10:21.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mathilde Vammen Poulsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.