Corona-hverdagen gearer trafikken på Filmstriben op

Hos streamingtjenesten Filmstriben kan det i den grad ses, at en stor del af danskerne går hjemme i de her dage.

Af Thomas Florin Hansen
Udgivet 26/03/20 12:38 og senest opdateret 26/03/20 12:38

       

Filmstriben er ét af mange digitale tilbud, som bibliotekerne udbyder til deres brugere. Hos streamingtjenesten kan man låne et begrænset antal af film om måneden, som brugerne kan streame på deres computer, iPad eller tv. 
 
I disse corona-dage slår Filmstribens brugere tiden ihjel ved at streame langt flere film, hvilket tydeligt kan mærkes hos Dansk Bibliotekscenter DBC, der står bag onlinetjenesten. 
 
- Vi ser en markant større brug af tjenesten i øjeblikket, da mange biblioteker vælger at hæve grænsen for antal af udlån på deres onlinetjenester som Filmstriben i disse dage, fortæller Peter Danelund, der er produktchef hos DBC. 
 
Ny grænse på 20 udlån 
 
Mange biblioteker har meldt ud, at deres digitale tilbud stadig er åbne, selvom bibliotekerne er lukket på grund af coronavirussen. Det gælder blandt andet Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, der står for bibliotekerne i Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Hvide Sande og Tarm. 
 
Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har, på grund af den nye corona-hverdag for bibliotekets brugere, valgt at hæve grænsen for antal af udlån på Filmstriben. 
 
- Vi har hævet grænsen for udlån på vores onlinetjenester, da vi ønsker at imødegå den situation, som vores brugere befinder sig i for øjeblikket, fortæller Maria Nygaard, der er bibliotekar ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne. 
 
Normalt tilbyder biblioteket fem udlån per måned, før man skal betale for at streame de mange film på tjenesten. Den grænse er nu på 20 film per måned hos Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, og det kan i den grad ses på antallet af udlånte film. 
 
- Når jeg sidder og kigger på, hvor meget bibliotekets digitale tilbud bliver brugt, så er det mærkbart mere, end de plejer. Vi kan også se en øget trafik i børnenes skoleferie, men i disse dage er trafikken særdeles højere, fortæller Maria Nygaard.
 
Alene i perioden fra 11. marts 2020, hvor det meste af Danmark lukkede ned, til 25. marts 2020 har biblioteket haft 830 udlån på Filmstriben. I januar havde biblioteket 535 udlån, hvilket var lidt højere i februar, hvor man havde 603 udlån.

© Foto: Filmstriben

Populær Facebook-gruppe inspirerer til at indsamle skrald i naturen

Online undervisning kalder også på online lektiehjælp

Dansk cykelstjerne inviterer motionister med til træning

Kanaldirektør hos LOUD: 'Vi er i den grad påvirket af corona-dagsordenen'

På trods af Coronavirus fortsætter de unges klimakamp – bare online

Robert opfordrede til at følge regeringens råd: Nu er han lagt for had

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 26/03/22.

Historien består af 2.253 tegn. Historien blev sidst gemt den 26/03/20 12:38.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thomas Florin Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.