Populær Facebook-gruppe inspirerer til at indsamle skrald i naturen

Matilde Møller er én af adskillige medlemmer i Facebook-gruppen ’#skridtogskrald’, der har været ude og samle skrald ind i det gode vejr.

Af Thomas Florin Hansen
Udgivet 26/03/20 13:03 og senest opdateret 26/03/20 13:14

       

I disse dage, hvor coronavirussen har sat en stopper for de flestes hverdag, dukker online-fællesskaber op, hvor man kan være sammen - hver for sig. Facebook-gruppen ’#skridtogskrald’ er en af dem, der ifølge initiativtageren, Esben Lund Mølhede Thøstesen, er en folkebevægelse.
 
- Vi skal stå sammen - hver for sig. Imens vi gør det, kunne vi så ikke passende starte en lille folkebevægelse! Gå en tur - ta’ en pose med... og ryd lidt op i naturen, skriver han på siden.
 
I skrivende stund har den populære Facebook-gruppe over 16.000 medlemmer, hvor 20-årige Matilde Møller er en af dem. For hun har sammen med nogle venner været ude i det gode vejr og samle skrald ved Bøgested Rende i Thy. 

- Det giver en god følelse i maven, når man er ude og samle skrald ind, og man får nogle anerkendende blikke og søde kommentarer fra forbipasserende. Jeg bor tæt på skov og Vesterhavet, som jeg synes, at vi skal passe godt på, siger Matilde Møller, der er pædagogmedhjælper. 

Sætter tanker i gang 

Matilde Møller og hendes venner har været ude med skraldeposer og handsker i to dage, hvor de har brugt godt og vel seks timer på at samle ind.
 
- Det var jo oplagt at være sammen ude i naturen, hvor vi havde rig mulighed for at holde afstand, så vi kunne være sammen på en forsvarlig måde i det gode vejr, siger Matilde Møller, som har fået sat nogle tanker i gang af indsamlingen. 
 
- Jeg tænker mest på, hvor pokker alt det skrald kommer fra, for hvem smider så meget skrald ud i naturen? Det er en tanke, der er uhyggelig at tænke på, siger Matilde Møller. 
 
Hos Danmarks Naturfredningsforening har de svært ved at få armene ned.
 
- Det er fantastisk! Vi oplever generelt i disse år, at flere og flere gerne vil give naturen en hånd ved at samle affald. Jeg ser #skridtogskrald som et godt eksempel på, hvordan flere og flere initiativer dukker op rundt omkring, fortæller Anders Vogel, der er projektleder ved Danmarks Naturfredningsforening. 
 
© Foto: Privat. Matilde Møller (t.v.) sammen med to af sine venner for at indsamle skrald.

Corona-hverdagen gearer trafikken på Filmstriben op

Online undervisning kalder også på online lektiehjælp

Dansk cykelstjerne inviterer motionister med til træning

Kanaldirektør hos LOUD: 'Vi er i den grad påvirket af corona-dagsordenen'

På trods af Coronavirus fortsætter de unges klimakamp – bare online

Robert opfordrede til at følge regeringens råd: Nu er han lagt for had

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 26/03/22.

Historien består af 2.246 tegn. Historien blev sidst gemt den 26/03/20 13:14.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Thomas Florin Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.