“Jeg er ikke ude på andet end at hjælpe folk”

Hun har altid haft kontakt til en anden verden. Som barn forstod hun det ikke. I dag lever hun af det. Mød heksen Lady Bolette Gaia Heggum.

Af Emilie Nykjær Haumann
Udgivet 27/11/20 13:17 og senest opdateret 02/12/20 10:16

       

”Urkussen – ild i bækkenet”. Sådan lyder navnet på en af de workshops Bolette Gaia Heggum har afholdt. Og endda en, der blev en kæmpe succes. Workshoppen havde til formål at styrke kvindens seksualitet ved hjælp af forskellige ritualer. Men der er meget mere i det, når jobtitlen er heks.


Underviser i heksekunst 

Selvom Bolette Gaia Heggom er uddannet lærer og mentor, fandt hun sig først til rette, da hun endelig gav efter for den del af hende, der var magisk. 


- Jeg lever som heks og af at være heks. Det er noget jeg altid har været, fortæller Bolette Gaia Heggum. 

- Inden jeg arbejdede som heks, blev jeg ved med at gå ned med stress. Det var forkert for mig.

 

Og en dag sagde noget i hende stop. Gennem en indre oplevelse blev hun opfordret af sine indre ”guider” til at starte sit eget. Det blev til hjemmesiden kvindetemplet.dk. Siden da er det kun gået fremad, og i dag afholder hun både workshops indenfor det psykospirituelle og hjælper folk, der har brug for spirituel vejledning.  

 

Jeg har set mig selv blive slået ihjel på 10 forskellige måder

Bolette Gaia Heggum 


Hjælper folk på rette vej 

Udover undervisningsforløb får Bolette Gaia Heggum mange henvendelser fra folk landet over, der har brug for hjælp. Både mænd og kvinder kontakter hende, hvis de har brug for clairvoyance, ophævelse af forbandelser eller rensning af områder eller huse. 


- Nogle oplever, at hvis de bor i et gammelt hus, så er der dårlig energi. Det kan også være, hvis de har heste, at de bliver urolige. Så tager jeg ud til dem. Jeg får billeder for mit indre blik over, hvad der er sket på området.

Efter at have dannet sig et overblik over de ting, der har fundet sted, renser Bolette Gaia Heggum stedet ved brug af en tromme og urter såsom salvie.


På den måde er heksen blevet både en del af Bolette Gaia Heggums personlighed og hendes erhverv. 


- I bund og grund er jeg ikke ude på andet end at hjælpe folk. Det er det, jeg laver mest som heks.

 

 

Heksen Bolette Gaia Heggum på 51.
Foto: Bolette Gaia Heggum

 

 

De tidligere liv har præget mig

Selvom heksekunsterne altid har været en del af Bolette Gaia Heggums liv, tog det hende mange år at springe ud som heks. 


- Jeg har altid haft kontakt til en anden verden og til naturvæsener. De har altid talt til mig. Jeg er født med de psykiske sanser åbne, og det kan være temmelig voldsomt.

 

Og netop derfor var springet som praktiserende heks en grænseoverskridende affære.


- Jeg har set mig selv blive slået ihjel på 10 forskellige måder. Derfor kunne jeg se, at hver gang jeg havde udlevet mit potentiale som heks i mine tidligere liv, så blev jeg slået ihjel.

 

I dag er truslen dog ikke så altoverskyggende, og Bolette Haia Heggum kan endelig udleve sit kald fuldt ud. 

 

 

Er det størrelsen eller gørelsen?

Kærlighed og magi: Charlie laver besværgelser

“Enhver irriterende kvinde kan være en heks”

Problemet med mennesker i 1600-tallet er, at de ikke skrev sms’er til hinanden

Bella og Nana dyrker et magisk frirum for fiktive hekse

Tre myter om den danske heksejagt

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/11/22.

Historien består af 2.938 tegn. Historien blev sidst gemt den 02/12/20 10:16.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Nykjær Haumann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.