Kærlighed og magi: Charlie laver besværgelser

Selvom mange afskriver magi som noget der hører til i fiktionens verden, er det hverdag for Charlie Raksha Wisbech Gottlieb. Hun lever som heks, og praktiserer magi. 

Af Emilie Nykjær Haumann
Udgivet 03/12/20 11:25

       

Hun leger med den lange sølvhalskæde der hænger om hendes hals. Vikler kæden ind, og vikler den ud igen. Men det er hendes lilla hår, der er det mest opsigtsvækkende. Charlie Raksha Wisbech Gottlieb på 26 er praktiserende heks. 

 

Besværgelser i den gode sags tjeneste

Charlie Raksha Wisbech Gottliebs stærkeste kald ligger indenfor urter og krystaller. Derfor er det også de ting, hun bruger, når hun skal udøve sin magi. 


Jeg kan mærke, når jeg får en krystal i hånden, om det er den rette krystal for min besværgelse. Det skal bare føles rigtigt, fortæller hun.

Alle krystallerne har forskellige effekter, og det er hendes intuition der fortæller hende, hvilken hun skal vælge. 


For nyligt lavede jeg en besværgelse, der skulle holde sygdom fra min gamle mormor. Så gav jeg hende en talisman, som hun har på sig. Indtil videre har det hjulpet, fortæller Charlie Raksha Wisbech Gottlieb.
 

Om Charlie Raksha Wisbech Gottlieb

26 år 

Født: Charlotte Christine Wisbech Holm

Heksenavn: Bakara Lune 

Nocturnal og eklektisk heks (får energi fra natten og praktiserer alene) 

Bor med sin kæreste i Vejle

 

Her ses Charlie Raksha Wisbech Gottlieb i sit rituelle outfit.
Foto: Charlie Raksha Wisbech Gottlieb

 

Kærlighedseliksirer i køkkenet 

Udover en forkærlighed for varm kakao laver Charlie Raksha Wisbech Gottlieb sin egen urtete med helende virkninger. Hun laver også eliksirer, som har en tilstræbt effekt.


Jeg drak en kærlighedseliksir, som jeg havde lavet for at blive lidt mere karismatisk. Jeg ville gerne tiltrække en flamme, fortæller hun. I dag er han hendes kæreste, og de er netop flyttet sammen i Vejle. 

Eliksirer er ikke ligesom i Harry Potter, hvor der er en direkte effekt med det samme. Jeg gør det her for mig selv, og fordi jeg kan mærke en forskel i min udstråling. Jo mere jeg tror på det virker, jo mere virker det. 

Og når man spørger Charlie Raksha Wisbech Gottlieb handler hekseriet i virkeligheden om, hvad man tror på. Hun mener, at alle kan blive hekse, hvis de stræber efter det. 

 

Praktiserende heks 

En praktiserende heks, er en heks som udfører magi eller ritualer. Det er ikke nødvendigvis en profession. Man kan sagtens være heks uden at lave diverse riter eller besværgelser. 

 

I skovens dybe mørke 

I skoven, tæt på Charlie Raksha Wisbechs bopæl i Vejle, har hun anlagt et lille alter, hvor hun håber på at kunne være i fred og praktisere sine heksekunster. Det er særligt de otte sabbatter, der har stor betydning. Men udover over dem, har også fuldmånen en særlig betydning for Charlie Raksha Wisbech Gottlieb. 


Jeg praktiserer helst om natten, fordi det er natten jeg er draget til. Men i vinterhalvåret kan det være meget koldt, og så kan jeg være nødt til at praktisere indenfor. 

 

"Book of Shadows", hvor alle de forskellige besværgelser bliver skrevet i. 
Foto: Charlie Raksha Wisbech Gottlieb

 

Karma kommer altid tilbage 

Selvom man ofte forbinder hekse med forbandelser og ulykker, er det ikke tilfældet, hvis man spørger Charlie Raksha Wisbech Gottlieb. 

Jeg kaster ikke forbandelser på folk. Jeg velsigner bare alle andre.

Jeg tror det ødelægger din aura, og at din energi bliver påvirket på en negativ måde, hvis du kaster forbandelser. 

Så for Charlie Raksha Wisbech Gottlieb handler magien og hekseriet mest af alt om at videregive positive energier og bringe andre mennesker held og lykke.

 

De 8 sabbatter


Yule: Vintersolhverv

Tid: Ca. d. 21. december

Ved vintersolhverv fejres vendepunktet for året, og at vi igen går mod lysere tider. 

 

Imbolic: Midvinter (kyndelmisse) 

Tid: Ca. d. 2. februar

Ved midvinter er halvdelen af vinteren gået. Her fejres lysets tiltagende kraft. 

 

Ostara: Forårsjævndøgn 

Tid: Ca. d. 21. marts

Her fejres frugtbarhed og nyt liv. Fejringen sker ved den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. På denne tid er lys og mørke i ligevægt. 


Beltane: Valborgaften

Tid: Ca. d. 1. maj

Nu begynder sommeren, og naturen spirer og bliver frodig. Her fejres fornyelse.


Litha: Sommersolhverv (Sankt Hans) 

Tid: Ca. d. 21. juni

Den lyseste tid på året. 

 

Lammas: Før-høstfest

Tid: 2. august

Høsten begynder, og de lyse nætter forsvinder. Her fejres jordens frugtbarhed og rigdom.

 

Mabon: Efterårsjævndøgn

Tid: Ca. d. 21. september

Nat og dag er igen lige lange.


Samhain: Halloween

Tid: Ca. d. 31. oktober

Slørene mellem de dødes verden og vores verden er svagest her. Her æres de døde. 


Kilde: https://vindenshvisken.wordpress.com/heksens-hojtider/ 

 

Er det størrelsen eller gørelsen?

“Enhver irriterende kvinde kan være en heks”

Problemet med mennesker i 1600-tallet er, at de ikke skrev sms’er til hinanden

Bella og Nana dyrker et magisk frirum for fiktive hekse

Tre myter om den danske heksejagt

Heksejagt minder os om faren ved kollektiv frygt

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 03/12/22.

Historien består af 4.691 tegn. Historien blev sidst gemt den 03/12/20 11:25.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Emilie Nykjær Haumann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.