Padel tennis fortsætter med at vokse: “Jeg tror kun det bliver større”

Den populære sportsgren padel tennis har for alvor sat sig fast som én af danskernes nye foretrukne sportsgrene. Både spillere og ejerne af padel centrene er enige om, at sporten er kommet for at blive.

Af Leo Mortensen, Stine Birgitte Andersen Kriger
Udgivet 27/04/21 14:04 og senest opdateret 27/04/21 14:04

       

I 2009 var der kun én enkelt padelbane i Danmark - den lå i Fredericia. Syv år senere var tallet steget til 14 baner på landsplan. I dag kan man spille den populære sportsgren på hele 243 baner, hvilket vidner om den eksplosive udvikling, padel tennis har været igennem de seneste år.

Udover det stigende antal spillere, er antallet af investorer i padelbaner også vokset, og det forventes, at der åbner 300 nye padelcentre de kommende år.

Ifølge Markus Tams Christensen, 21, som selv er blevet bidt af Padel tennis og spiller det ved Odense Havn, skyldes den voksende popularitet flere ting:

“Det er skide skægt på grund af tempoet - der er rigtig meget spil. Som nybegynder kan man også let komme i gang, modsat almindelig tennis som er lidt sværere.”

Hans ven og modstander i dagens kamp, Jacob Nørremark, 22, er enig og uddyber: 

“Det er ved at blive en ny folkesport, og alle aldre kan spille det. Man er ikke hæmmet af alder.”

Sportsgrenen, som mest af alt minder om en blanding af squash og tennis, foregår på en 20 meter lang og 10 meter bred indhegnet bane, enten udendørs eller  indendørs. Den blev opfundet i Mexico i 1969, og har siden da, udbredt sig til store dele af verden. Særligt i Spanien har den længe været populær. Det er dog inden for de seneste år, at de europæiske lande også har taget sporten til sig.

Nina Krebs Pedersen, som arbejder hos Padelsport.dk - et udlejningsfirma til padel tennis-baner, spår sportsgrenen en stor fremtid: 

“Jeg tænker helt klart, at padel tennis holder ved. Jeg har selv set udviklingen i Spanien, hvor det startede i 60’erne og nu er den næststørste sport efter fodbold. 

Hun mener også, at årsagerne til den voksende popularitet er sportens tilgængelighed:

“Det er en af de eneste sportsgrene, man kan gå nemt til. Det er nemmere end tennis - det er sjovt fra start af og man skal ikke have mange års erfaring. Og så er det en social sport.”

Tilbage på banen ved Odense Havn er Markus Tams Christensen enig i forudsigelserne om sportsgrenens store fremtid:

“Jeg tror kun det bliver større. Det er først lige nået til Danmark, og jeg tror det er kommet for at blive.” 

 

 

Så ødelagt er systemet: sosu'er tjener lige så meget eller mere end sygeplejersker på samme arbejdsplads

Lokale museer trodser statistikker om faldende besøgstal

Anonymt guerillamedie spreder usandheder om corona på Facebook

Biolog: Naturnationalparker kan ikke lade sig gøre i Danmark

Sydkoreanske studerende barberer sig skaldede i protest mod udledning af forurenet vand

Genåbning: Trods stort salg føler barejer sig stresset over krav til bordbestilling

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/04/23.

Historien består af 2.408 tegn. Historien blev sidst gemt den 27/04/21 14:04.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Leo Mortensen, Stine Birgitte Andersen Kriger

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.