Yderligere tocifret millionbeløb til Fyn-Als forbindelse

Regeringen lægger yderligere 20 millioner kroner i projektet om en forbindelse mellem Bøjden og Als, som har til formål at aflaste Lillebæltsbroen.

Af Julius Hilario Jønsson, Mads Buchreitz Jensen, Malthe Lindholm Noes
Udgivet 27/04/21 14:35 og senest opdateret 29/04/21 23:24

       

Torsdag den 8. april præsenterede regeringen et større udspil, som omfavner en infrastrukturaftale. Blandt punkterne på dagsordenen i udspillet var broen mellem Als og Fyn – og planerne skrider så småt fremad.
 
Regeringen har besluttet at sætte 20 millioner kroner af til Fyn-Als-Broen, som skal finansiere en forundersøgelse. Undersøgelsen skal konkludere hvorvidt, det kan betale sig at rykke videre til næste led, nemlig en VVM-undersøgelse, som er skridtet inden anlægsloven.
 
En VVM-undersøgelse er en vurdering af virkninger på miljøet.
 
Bekymring hos borgerne
 
For netop miljøet spiller en større rolle i debatten. De yderligere 20 millioner kroner til forundersøgelsen betyder også, at projektet rykker nærmere. Formand for ’Sydfyns Fremtid’, Vibeke Schaffalitzky de Muckadell, har tidligere udtrykt bekymring omkring de miljømæssige konsekvenser:  
 
- Vi vil gerne kunne give de store naturværdier videre til vores børn og beskytte dyrene i området. Det vil være forfærdeligt med en motorvej, der skaber forurening og støj og påvirker folkesundheden, fortalte hun i starten af marts til Fyens Stiftstidende. 

Ifølge transportminister, Benny Engelbrecht, vil omfanget af forundersøgelsen betyde, at broforbindelsen ikke kommer til at indgå i første udrulning af infrastrukturplanen ’Danmarks Fremad’. Det fortæller han til TV2. 
 
Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Vejdirektoratet og Transportministeriet. 

Så ødelagt er systemet: sosu'er tjener lige så meget eller mere end sygeplejersker på samme arbejdsplads

Lokale museer trodser statistikker om faldende besøgstal

Anonymt guerillamedie spreder usandheder om corona på Facebook

Biolog: Naturnationalparker kan ikke lade sig gøre i Danmark

Sydkoreanske studerende barberer sig skaldede i protest mod udledning af forurenet vand

Genåbning: Trods stort salg føler barejer sig stresset over krav til bordbestilling

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/04/23.

Historien består af 1.634 tegn. Historien blev sidst gemt den 29/04/21 23:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Julius Hilario Jønsson, Mads Buchreitz Jensen, Malthe Lindholm Noes

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.