Genåbning: Trods stort salg føler barejer sig stresset over krav til bordbestilling

Ifølge Dinnerbooking.com har der været godt gang i bordbestillingerne på de danske barer og restauranter siden genåbningen. På Slotskroen i Odense har de også haft gang i salget, men de nuværende restriktioner lægger en dæmper på festen.

Af Anne Sophie Lindinger, Daniel Just Schram, Rasmus Lomholt Leth
Udgivet 27/04/21 15:51

       

“Vi havde jo forventet, at folk havde savnet os, for det har de givet udtryk for, når vi har mødt dem på gaden”. 

Sådan fortæller ejer af Slotskroen, Lene Birk Petersen, der tilføjer, at deres stamgæster, som har savnet det sociale, er lykkelige for at opnå menneskekontakt igen.


Gæsternes store længsel efter Slotskroen har dog givet ejeren og de øvrige medarbejdere en ny hovedpine. For på trods af det gode salg efter genåbningen 21. april har Lene Birk Petersen ikke været begejstret for den måde, hvorpå de skal arbejde på under de nye restriktioner. Her har kravet til bordbestilling voldt Slotskroen problemer. For telefonen har kimet uafbrudt, og det stresser kroens medarbejdere, når de samtidig skal overholde retningslinjer om afstand og coronapas. 


Lene Birk Petersen peger også på en anden årsag til det øgede stressniveau. Slotskroen er et værtshus og ikke en restaurant som i traditionel forstand, hvor bordbestilling er almindeligt. Omkringliggende værtshuse, som Westend og VIGGOS, har ikke åbnet endnu, og det har gjort, at stamkunder fra disse steder har søgt ned mod Slotskroen. Disse værtshuse har stadig lukket, da de ikke kan arbejde under de nuværende restriktioner. Samtidig vil de gerne have den kompensation, de ellers ikke vil kunne få. 


Lene Birk Petersen lægger ikke skjul på, at hun gerne vil have kravet om bordbestilling fjernet, også selvom Slotskroen i den første weekend var travl og solgte en tredjedel mere end normalen. 

Slotskroen er langt fra det eneste sted i restaurationsbranchen, som har haft travlt siden genåbningen. Tal fra Dinnerbooking.com viser, at der på genåbningsdagen var 220.000 bordbestillinger over hele landet til den kommende tid. 89.000 af disse var i den første uge fra onsdag til lørdag. 

 

Forhandlingerne om bordreservation fortsætter, og kravet om bordreservation gælder som udgangspunkt til frem mod den 6. maj, hvor fase tre i genåbningen begynder. 

 

 

Så ødelagt er systemet: sosu'er tjener lige så meget eller mere end sygeplejersker på samme arbejdsplads

Lokale museer trodser statistikker om faldende besøgstal

Anonymt guerillamedie spreder usandheder om corona på Facebook

Biolog: Naturnationalparker kan ikke lade sig gøre i Danmark

Sydkoreanske studerende barberer sig skaldede i protest mod udledning af forurenet vand

Bilister i Ørestaden vil ikke forskelsbehandles: ’Hvorfor skal vi betale over 12.700 kr. om året for en P-licens ?'

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 27/04/23.

Historien består af 2.246 tegn. Historien blev sidst gemt den 27/04/21 15:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anne Sophie Lindinger, Daniel Just Schram, Rasmus Lomholt Leth

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.