Faaborg-Midtfyn på valgnatten: Det skal du holde øje med

Alt kan ske til kommunalvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, og flere kæmper om borgmesterposten. Lokalredaktøren fra Fyens Stiftstidende, Torsten Cilleborg, fortæller, hvad man skal holde øje med på valgnatten.

Af Andreas Stenshøj, Rasmus Bloch Hansen
Udgivet 20/11/17 16:51

       

I Faaborg-Midtfyn Kommune har hele fire kandidater valgt at pege på sig selv til borgmesterposten. Det drejer sig om Søren Kristensen fra Venstre, Hans Stavnsager fra Socialdemokratiet, Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti og Søren Clemmensen fra Konservative. Torsten Cilleborg spår dog hverken De Konservative eller Dansk Folkeparti store chancer for at få borgmesterposten.

”Jeg tror ikke, at hverken Søren Kristensen eller Hans Stavnsager vil pege på Anne Møllegaard Mortensen som borgmester. Det kan de simpelthen ikke være bekendt over for deres vælgere. Det bliver en af de to, for jeg tror ikke på, at Søren Clemmensen bliver borgmester. Det er dog ikke til at sige hvem af de to,” siger Torsten Cilleborg.

Cilleborg udtaler, at han godt kan se Venstre og Socialdemokratiet samarbejde om en konstituering. På det seneste er det gået sløjt for Venstre på landspolitisk plan, og det kan have en indflydelse på valget i Faaborg-Midtfyn.

”Hvis Venstres stemmer bare går til Dansk Folkeparti, har Venstre stadig chance for at få borgmesterposten. Også udenom Socialdemokratiet,” fortæller Cilleborg.

 

Nye krydser, nyt byråd

Noget, der også er værd at holde øje med, når resultaterne begynder at rulle ind, er de personlige stemmer. Fire af det seneste kommunalvalgs største stemmeslugere genopstiller nemlig ikke. Det gælder nuværende borgmester Christian Thygesen (V), Hans Jørgensen (S), Jan Valbak (Borgerlisten) og Jane Heitmann (V). De fire fik i 2013 tilsammen 7941 stemmer. Derfor er alle deres vælgere altså tvunget til at sætte krydset et andet sted denne gang, og det bliver spændende at se, hvem der vil få flest personlige stemmer til dette valg. 

Torsten Cilleborg er overbevist om, at det var Jan Valbaks person, der ved sidste valg sikrede Borgerlisten et mandat, men ved dette valg spår han ikke listen de store chancer. Bedre ser det ud for Alternativets nuværende byrådsmedlem, Mads Holdgaard. Han skiftede midt i den indeværende byrådsperiode fra Socialdemokratiet til Alternativet, og ifølge Torsten Cilleborg er chancerne gode for genvalg.

”Jeg tror rigtig meget på Mads Holdgaard. Han har ført en fornuftig valgkamp og har et stort netværk," siger Cilleborg.

Udover Mads Holdgaard tror Cilleborg også, at Søren Clemmensen (K) og Søren Hillers (RV) har gode chancer for at komme i byrådet. Derimod tror han ikke, at spidskandidaten for Liberal Alliance, den 18-årige Emma Have, får en plads i byrådet.

"De ældre vælgere kommer højst sandsynligt ikke til at stemme på hende, og hun har samtidig ikke stor nok opbakning fra sine jævnaldrende," forklarer han. 

Læs mere om Emma Have her.

Foto: Colourbox

Det betyder den nye konstituering i praksis

Søren Clemmensen skeptisk overfor den nye konstituering

Konstitueringsaftalen er på plads

Faaborg-Midtfyn: Her er valgets største stemmeslugere

V peger på Hans Stavnsager (S) som borgmester i Faaborg-Midtfyn

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 16:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Andreas Stenshøj, Rasmus Bloch Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.