Lundsfryd vil videreføre den socialdemokratiske stafet

Så sent som i september overtog Johannes Lundsfryd (A) borgmesterstolen i Middelfart kommune, da forgængeren Steen Dahlstrøm (A) valgte at gå af efter 31 års tro tjeneste på borgmesterposten. Vi har mødt Johannes Lundsfryd til en snak om kommunalvalget, politiske visioner, og det, at skulle udfylde enorme store sko

Af Benedikte Christine Rasmussen
Udgivet 20/11/17 17:55

       

Elleve uger. Så kort tid har borgmesteren i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd, siddet i den varme borgmesterstol forud for kommunalvalget. Som den blot femte borgmester inden for hundrede år er Johannes Lundsfryd trådt ind i en stolt politisk tradition. I Middelfart beholder borgmestrene sædvanligvis posten i årtier og giver ikke så let borgmesterkæden videre. Det er store sko, at skulle fylde ud. Særligt når man som Johannes Lundsfryd er blevet udnævnt til borgmester ganske kort tid før et kommunalvalg.

"Det havde klart været en fordel med længere tid til at sætte sig i stolen, men jeg synes borgerne har taget godt imod det. Jeg har prioriteret benhårdt at skabe dialog med befolkningen. Det ville jeg dog gerne have haft endnu større mulighed for," siger Johannes Lundsfryd.

Den tidligere borgmester Steen Dahlstrøm (A) var borgmester i 31 år. Hans forgænger i 17. Der skal en dygtig mand til at træde i disse fodspor, og Johannes Lundsfryd tror på, at denne mand er ham. Allerede i den første uge som borgmester lykkedes det ham at lave et budgetforlig, som samtlige 25 medlemmer af byrådet skrev under på. Han synes selv, det er lykkedes ham at samle byrådet og håber fortsat på et bredt samarbejde efter valget. For Johannes Lundsfryd er det ikke udelukkende en hindring at være så ny i rollen som borgmester, som han er:

"Steen (Dahlstrøm, red.) har været en erfaren borgmester, der har fyldt meget i erhvervslivet. I kommunen her skifter vi ikke borgmester hver anden dag. Det har været en stor udfordring, at skulle ind i det hele, men samtidig har det givet en chance for at sætte sit eget præg på tingene", fortæller han.

En frisk start eller en ny Steen Dahlstrøm?

Skulle Johannes Lundsfryd fortsætte som borgmester efter valget, vil han i det store hele føre den politik videre, som Steen Dahlstrøm har stået i spidsen for. Johannes Lundsfryd har i otte år været gruppeformand for Socialdemokratiet i Middelfart, hvor han har arbejdet tæt sammen med den tidligere borgmester og været med i samtlige beslutninger, der er blevet truffet. Han beskriver den politik, Dahlstrøm har ført, som en politik, teamet bag ham har været med til at skabe, forme og føre ud i livet. Der er dog ét punkt, hvor Johannes Lundsfryd mærker en tydelig forskel, mellem Steen Dahlstrøm og sig selv:

"Der hvor der er en forskel, er i vores ledelsesstil. Vi tilhører forskellige generationer, og i min generation vælger man dialog, samarbejde og teamarbejde højere, end tidligere generationer har gjort. Det forventer jeg faktisk allerede, at borgerne kan mærke så småt.

Et valg med knald

Siden 1920 har Middelfart Kommune haft socialdemokratiske borgmestre, der har haft stor opbakning i både byrådet og blandt befolkningen. Den tidligere fred og forudsigelighed i Middelfarts kommunalpolitik ser dog ud til at være lagt på hylden til kommunalvalget, hvor valgkampen er spidset kraftigt til op til valgdagen i dag. Ikke engang en socialdemokratisk borgmester kan vide sig sikker på at stå med kæden om halsen efter valget. Johannes Lundsfryd krydser fingre for, at kunne føre den socialdemokratiske tradition videre mange år endnu.

Foto: Benedikte Christine Rasmussen

 

 

 

Sådan kommer du dig over dit kæmpe nederlag

V-spids i Middelfart om nederlag: Samarbejdet var ikke godt

I Middelfart fører flæsket

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 20/11/19.

Historien blev sidst gemt den 20/11/17 17:55.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Benedikte Christine Rasmussen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.