🔊 Voxpop: De her politiske sager er vigtigst for Langelénderne

Som optakt til valget var vi pÄ gaden for at spÞrge langelÊnderne, hvilke kommunale udfordringer, de synes er vigtigst at tage hÄnd om.

Af Amalie Vind, Nanna Wulff, Sebastian Stokkebo
Udgivet 21/11/17 09:17

       

Busser til de unge? Koncerter på øen? Grønne områder og legepladser til børn? En bedre ældrepleje? Eller er alt bare godt? Vi har spurgt de lokale på Langeland om, hvad de mener, at politikerne skal tage hånd om.

Lisa 23 år: Flere studieboliger

Vi mister desværre de unge til Svendborg. Jeg mener, at vi mangler deciderede studieboliger – altså et kollegie, hvor man skal være studerende for at bo. Engang havde vi studieboliger her i Rudkøbing, men det gik op i hat og briller. Ungdomsboligerne fylder ikke meget i valgkampen, men det bør de fokusere mere på, fordi Langeland har en gennemsnitsalder på 50,4 år. Kommunen er nødt til at gøre en indsats for os unge, ellers sker der ikke noget. 

Christian, 32 år: Mere kultur til de unge

Jeg synes ikke, at der er så mange tilbud til de helt unge mennesker her på Langeland. Det kunne være rigtig fedt med kultur, fx musik og koncerter. Vi kan også godt bruge en svømmehal – det ville være super. Det har der også været snak om. Jeg ved ikke, hvor meget det har fyldt i valgkampen, men jeg har heller ikke fulgt så meget med. 

Dorthe, 54 år: Ældreområdet

Ældreplejen er ikke særlig god. Nu har jeg ikke fulgt valgkampagnen særlig tæt, men jeg synes, at der skal gøres meget mere for de ældre. Der bliver simpelthen ikke taget godt nok hånd om dem. De får ikke den hjælp de skal have, specielt ikke i hjemmeplejen. Nu må det være de ældres tid til at få hjælp. 

Tom, 40 år: Bosætning

Vi skal have flere i den fødedygtige alder herover. Det kan ikke nytte noget, at det kun er folk over 60, som flytter hertil. Der er helt sikkert mange måder at løse det på, og det er der nogle, der er kloge på. Jeg synes, der har været meget fokus på det i valgkampen - og det forpligter. 

Sonja Nissen, 68 år: Turisme
Der skal gøres mere for at tiltrække turister, for vi kan ikke lokke andre hertil. Vi er jo en pensionist-ø. Man kunne for eksempel lave grønne områder og legepladser til børn på de byggegrunde, hvor der bliver revet huse ned i Rudkøbing. Vi skal satse på turisterne, for her er ingen arbejdspladser – og det kommer der heller ikke. For hvem kan få en arbejdsplads til at køre her? 

Henrik, 72 år: Alt er godt

Jeg synes, vi har det godt her. Vi har en skole i Rudkøbing, busser til de unge og ungdomsjobs i Svendborg. Skolerne fungerer fint, ældreplejen fungerer fint – faktisk tror jeg, at vi har noget af den bedste ældrepleje i Danmark. Alt i alt er jeg godt tilfreds, vi har et godt liv! 

Thorbjørn Søgaard, 20 år, fabriksarbejder: Kollektiv trafik

Jeg har ikke sat mig særlig meget ind i politik. Den eneste grund til, at jeg stemmer, er, fordi min far stiller op. Men jeg synes, at vi har brug for mere offentlig transport. Jeg har svingende arbejdstider på en tobaksfabrik i Svendborg, men kan sjældent komme til og fra arbejde på egen hånd. Ofte er jeg nødt til at have en køreaftale. Mere offentlig transport ville gøre meget for os unge på Langeland. Svendborg ligger kun tyve kilometer herfra, men alligevel er det svært for os at komme til og fra byen - særligt først og sidst på dagen. 

Grethe, 70 år: Kollektiv trafik

Der er brug for mere og bedre offentlig transport. Det er synd for dem, der bor langt ude på landet, at de dårligt kan komme ind til byen for at handle uden egen bil. Der er også for langt fra busterminalen til forretningerne, og det synes jeg ikke, vi kan byde de gangbesværede. Vi må kunne finde på noget smartere. Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen

Trods V-tilbagegang pÄ Langeland: Jan Ole Jakobsen er optimistisk

Bjarne Nielsen: Turbulente Ă„r har haft betydning for Venstres tilbagegang

Hva’ sĂ„ nu, Tonni?

đŸŽ„ Langeland mens du sov

Venstre slÄet hjem af SF og Tonni Hansen

Valgflésk med vélgerne: ”Tonni Hansen bliver Langelands nye borgmester”

Denne historie er forventelig tilgÊngelig pÄ medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 09:17.

Hvis du har spÞrgsmÄl eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Amalie Vind, Nanna Wulff, Sebastian Stokkebo

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to Ă„r efter oprindelig udgivelse og slettes fem Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sÊtter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besÞgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, sÄ sÊtter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) nÄr du logger ind, sÄ systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse pÄ alle bidragsydere. Af sikkerhedsmÊssige Ärsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, nÄr bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende vÊrktÞjer fra tredjepart. Alle disse vÊrktÞjer skal dog aktiveres af den besÞgende, fÞr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.