Kommunalvalg i børnehøjde

Kommunalvalget har været på manges læber det sidste stykke tid, men hos børnene på Ørstedsskolen på Langeland er det Børnevalget, som har været i fokus.

Af Mathias Bonde
Udgivet 21/11/17 16:52

       

Kandidaterne er mange, og krydset kan være svært at sætte. Mimbo Jimbo, Lasse-Leif eller Iqbal Farooq. Det er nogle af de kandidater som stiller op til Børnevalg 2017. Hver især med forskellige holdninger. Præcis som politikerne.

Det er derfor ikke kun dem over 18 år, som venter spændt på et resultat i aften. Samtidig med Kommunalvalget, har børnene også haft mulighed for at tage stilling.

”Det er lidt ligesom et Kommunalvalg, bare taget ned på børneniveau,” fortæller Kim Heinrich, som er ansvarlig for formidling, leg og læring på Rudkøbing Bibliotek, da han beskriver Børnevalget.

Børnevalget er et projekt startet af Centralbiblioteket. Rudkøbing Bibliotek har taget tiltaget til sig, og har haft mange børn fra Ørstedskolen i Rudkøbing forbi.

”Jeg synes, det er vigtigt, at børnene bliver præsenteret for demokrati. De hører jo utrolig meget om det hjemmefra,” siger Kim Heinrich.

Projektet skaber glæde blandt både pædagoger og børn

Marianne Bruun er specialpædagog på Ørstedskolen, og har løbende været med børnene ved stemmeboksen. Hun fortæller med et bredt smil, at børnene har været engagerede vælgere og været glade for forløbet.

”Mange børn har stemt på den kandidat, som siger ja til slik, mens andre børn har tænkt mere over tingene og fx stemt på kandidaten som vil have mere fantasi”

Kim Heinrich har delt den gode oplevelse med børnene og han har selv en favorit til valget.
”Jeg håber det er Lasse-Leif som vinder, da vi har mange bøger omkring ham,” siger han med et glimt i øjet.

Foto: Mathias Bonde

🎥 Langeland mens du sov

Langelands unge efterspørger natbus

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 16:52.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mathias Bonde

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.