Få timer tilbage: Stemmedeltagelsen i Svendborg Kommune tæt på forrige valg

Klokken 17:00 vrimlede det med vælgere ved valgstederne i Svendborg Kommune. Stemmeprocenten er tæt på samme niveau som ved forrige kommunalvalg.

Af Mikkel Sloth, Nikolaj Frimann
Udgivet 21/11/17 17:17

       

Ved Midtbyhallen i Svendborg Kommune har valgurnerne været åbne siden klokken 8 i morges. Her, 9 timer senere, har de svendborgensiske vælgere stadig 3 timer endnu, til at afgive deres stemmer. Stemmeprocenten ved dette års kommunalvalg er næsten lige så høj, som ved kommunalvalget i 2013. 

Klokken 17:00 har 5975 af vælgerne afgivet deres stemme i Midtbyhallen - det svarer til 49,85% af de stemmeberettigede borgere. 
Samme tid på Svendborg Erhvervsskole har 1385 vælgere afgivet deres stemme – det svarer til 48,8% af de stemmeberettigede, som er tilknyttet ved det valgsted. 

Tidligere i dag, klokken 11:00,var stemmeprocenten i Midtbyhallen på 19,1% - en stigning på 4% fra kommunalvalget i 2013. Men ifølge HR-konsulent ved Svendborg Kommune, Vagn Hansen, er der dog en logisk forklaring på den forhøjede stemmeprocent.

”Man skal jo huske på, at denne gang har vælgerne en time ekstra til at stemme. Ved sidste valg åbnede vi jo for valgstederne klokken 9, i stedet for klokken 8. Så det er jo også vigtigt at have med,” forklarer han. 

Travl eftermiddag i Svendborg
Beslutningen om, at give vælgerne en ekstra time til at stemme ved dette års kommunalvalg, blev truffet med den forhåbning om at undgå lange køer efter fyraften. 

På trods af den ekstra time til at sætte sit kryds, regner Vagn Hansen og valgsekretærene stadig med, at der stadig kommer rigeligt med vælgere, frem til at valgstederne lukker. Med 11.982 stemmeberettigede vælgere ved Midtbyhallen bliver det derfor afgørende, at logistikken er i orden for de mange vælgere. 

Klokken 15:00 mødte Hjemmeværnet op ved indkørslen til Midtbyhallen, for at dirigere de store mængder af trafik. De vil være til stede ved valgstedet frem til lukketid, klokken 20:00, hvor det også forventes, at der hele aftenen ikke vil være nok parkeringspladser til vælgerne. 

Tekniske problemer 
Nord for Midtbyhallen, på Svendborg Erhvervsskole, har der dog i dag været mindre tekniske problemer med de IT-systemer, som skal sørge for at valghandlingen forløber planmæssigt. Valgansvarlig for valgstedet i den nordlige del af Svendborg, Tove Abrahamsen, var dog fortrøstningsfuld.

”Vi kunne ikke få computerne til at snakke sammen, så vi måtte få kommunes eksperter til at kigge på det. Men de fik meget hurtigt styr på det, og så kunne vi egentlig fortsætte som vi plejer,” siger hun. 

I hele Svendborg Kommune har 53,1% af vælgerne begivet sig ned mod deres respektive valgsteder. 

Foto: Nikolaj Frimann Nielsen 

Tre gode råd fra biologen: Sådan får du din egen byhave

Test din viden om nattens dyr

Yderligere elleve ulve nedlagt på den jyske hede

Byhaverne springer ud og forener natur og fællesskab

Så skete det: en ny rekord er sat - i dag blev den tidligste sommerdag i 54 år

Mågen - havets skraldemand

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 17:17.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Mikkel Sloth, Nikolaj Frimann

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.