"Valgfest? Det er sgu ikke noget, vi bruger hernede"

Valget er demokratiets store festdag og snart vil stemmeoptællingen vise, hvilke partier der for alvor har grund til at feste, og hvem der nok får mest brug for en gravøl. I alle de større byer har partierne inviteret til valgfest, men i Assens er det dog lidt sværere at finde festen. Medietorvet har gjort et ihærdigt forsøg.

Af Maria Louise Kræmer, 21/11/17 20:51

       

Første stop er Irish Pub, hvor Dean står bag baren, som han har gjort de sidste 17 år.

”Valgfest? Det foregår vist nede på Rådhuset. Venstre holdt 'Fri Fadøl og Flæsk' hernede i går," siger han og fortsætter:

"Det var egentlig meget hyggeligt. Man skulle ellers tro, at Venstre var sådan nogle, der holdt reception med kanapeer og hvidvin, men i går var der altså 30 hernede til flæsk,” fortæller han.

Vi kigger forbi Tobaksgården, der er et af kulturhusene i Assens. Her må da der være nogle, der har indbudt til valgfest. Der sidder kun en enkelt herre med en fadøl, da vi kommer ind i cafeen.

”Der er kun et enkelt selskab på seks, der har bestilt stegt flæsk, så der er ingen valgfest her,” forklarer servitricen.

Vi går over gaden til slagteren, hvor der måske er solgt et stort parti flæsk til en valgfest. Vi forsøger at følge flæskesporet.

”Der er kun nogle enkelte politikerkoner, der har været inde og købe flæsk til familien, så jeg aner altså ikke, hvor der skulle være en valgfest. Vi har heller ikke solgt mere flæsk, end vi plejer,” forklarer slagteren.

Valgfestsporet er ved at blive koldt. Vi går efter en beværtning, og sætter kursen mod Færgekroen. Feststemningen er helt rigtig på den lille bodega: ’Der er noget galt i Danmark’ brager ud af højtaleren og stamkunderne griner højlydt i baren.

”Valgfest? Ej, det er sgu ikke noget, vi bruger hernede,” siger Erik, der står bag baren.

”Vi drikker bare valgøl, men vi har alle sammen været nede og stemme,” fortæller Lissy, der skal ned til sin mand på Rådhuset senere, da han stiller op til byrådet fra Venstre.

”Jeg har også stemt på en venstremand, fordi han lovede at tage alle mine venstre sko,” fortæller stamkunden Erik. Det udløser et latterbrøl, for Erik har lige fået amputeret det ene ben. Festen mangler bestemt ikke i aften på Færgekroen.

På Assens Marina ligger Sejlklubbens lokaler, hvor en storskærm med kommunalvalget lyser ud gennem vinduerne. Det må da være en valgfest. Inde i sejlklubben møder vi Jens.

”Ej, det er slet ikke så dramatisk. Vi holder generalforsamling i sejlklubben i aften, og vi vil bare gerne følge med i, hvad der sker til valget,” forklarer Jens og griner.

Assens bød altså ikke på nogen valgfester udover den, der kommer til at udspille sig på Rådhuset i Assens, når resultatet af dagens valg snart bliver offentliggjort.

Foto: Maria Louise Kræmer

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.