🔊Borgerlisten: Islamisering er ikke et problem her

Lokallisten Borgerlisten mener ikke, at Nye Borgerliges nye spidskandidat, Gert Poul Christensen, forstÄr Faaborg-Midtfyns problemer. Islamisering er ikke et problem, vi har her, siger lokallisten.

Af Celine Klint, Martin GrĂžnne, Mathilde Dalskov
Udgivet 21/11/17 21:22

       

Palle Andersen, spidskandidat fra Borgerlisten i Faaborg-Midtfyn Kommune, mener ikke, at Nye Borgerliges spidskandidat, Gert Poul Christensen har forstået Kommunens problemer:

”Gert Poul Christensen er jo tilflytter, så han kender selvfølgelig ikke situationen her hos os. Han siger, at vi skal stoppe islamiseringen af Faaborg, men det er ikke det, vi ser som et problem her,” siger han.

Læs også: Spidskandidat: Send kriminelle muslimske indvandrere i fængsel i Ungarn og Polen

“Vi har haft flere flygtninge her i kommunen lige siden 1980’erne, og de er blevet godt sluset ud i samfundet. Så jeg tror, at det vil gå lige så godt for os at integrere flygtninge nu, som det er gået tidligere. Deres børn bliver ligeså gode borgere som mine og dine børn."

Palle Andersen ser Gert Poul Andersens retorik mod Islam, som en tendens til at føre landspolitik til kommunalvalget. Borgerlisten ser nogle helt andre udfordringer for kommunen og særligt lokalsamfundene:

“Vores problemer er manglende arbejdspladser, og at staten ikke flytter noget herned. Lokalsamfundene lider, fordi meget bliver flyttet fra dem,” siger han.

"Skal vi ikke hellere koncentrere os om de lokale problemer, vi har i dag?"

Siden Gert Poul Christensen har fået kritik for sine udtalelser, har han dog ændret sine udsagn en anelse:

”Nu har han ændret det til, at det kan godt være, at det ikke er et problem i dag, men det bliver det for vores børnebørn. Men skal vi ikke hellere koncentrere os om de lokale problemer, vi har i dag?” afslutter Palle Andersen.

Palle Andersen har været rundt i Faabrog-Midtfyn Kommunes lokalsamfund og uddele omkring 4000 flyers. Nu fejrer han en veloverstået valgkamp sammen med sin medkandidat, der også hedder Palle.

Foto: Celine Klint

🔊 Formiddagsfladen pĂ„ DØGNDRIFT

🔊 Quiz: Gét en arbejdsplads!

Naboen kommer pÄ besÞg

Kunstig intelligens skal hjĂŠlpe os med at spise mere vegetarisk

🔊 Danmarks fĂ„ selvstĂŠndige skaber mange lĂžnmodtagerjobs

Podcast: Cannabissen vokser pÄ Fyn

Denne historie er forventelig tilgÊngelig pÄ medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 21:22.

Hvis du har spÞrgsmÄl eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Celine Klint, Martin GrÞnne, Mathilde Dalskov

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to Ă„r efter oprindelig udgivelse og slettes fem Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sÊtter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besÞgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, sÄ sÊtter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) nÄr du logger ind, sÄ systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse pÄ alle bidragsydere. Af sikkerhedsmÊssige Ärsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, nÄr bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende vÊrktÞjer fra tredjepart. Alle disse vÊrktÞjer skal dog aktiveres af den besÞgende, fÞr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.