Derfor er der voldsom tilbagegang for Enhedslisten på Langeland

Enhedslisten bløder på Langeland, og spidskandidat Tommy Bredal er sat uden for døren. Bredal er tidligere blevet anklaget for at have fusket sig til posten som spidskandidat.

Af Christina Leonora Steffensen
Udgivet 21/11/17 21:29

       

Enhedslisten på Langeland ser ud til at gå voldsomt tilbage ved kommunalvalget, og det er der en ganske særlig grund til. Partiets spidskandidat Tommy Bredal er tidligere blevet beskyldt for at have kuppet sig til spidskandidatposten, og derfor er han ikke vellidt blandt aftenens vælgere eller de øvrige partier. Det skrev fyens.dk tilbage i maj.

Han er nu blevet sat uden for døren af den ellers brede rød-blå valgalliance på Langeland mellem Socialdemokratiet, Konservative, SF, Radikale Venstre og Alternativet.

Ham de andre ikke vil lege med

Lokale borgere og politikere har anklaget Enhedslistens eneste byrådsmedlem frem til i dag for at have kuppet sig til posten som spidskandidat.

Signe fra Rudkøbing har følgende reaktion på Enhedslistens tilbagegang i de allerede optalte valgkredse.

“Det kan jeg fandme godt forstå med det fjols!”

Ifølge fyens.dk ramte anklagerne allerede Tommy Bredal tilbage i foråret, da han mødte op med fem spritnye medlemmer bestående af egne venner og familiemedlemmer - og dermed vandt 10-8 ved det interne valg.

Valgresultaterne tikker så småt ind på Langeland. På Strynø, i Bagenkop og i Lejbølle er alle stemmer talt op. Der er fremgang til Socialdemokratiet, Venstre holder på stemmerne, men Enhedslisten bløder.


Foto: Sebastian Stokkebo

🔊 Lydsafari af Odense Havn efter arbejdstid

🔊 Nu kommer der en kodeskole for kvinder

Explainer: Den danske model

Udpegning af Langelands nye borgmester trækker ud

Tonni Hansen er første SF-borgmester på Langeland nogensinde

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 21:29.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Christina Leonora Steffensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.