Tilbagegang for skolelukningspartierne i Assens

De mange skolelukninger i Assens har haft betydning for årets kommunalvalg. Både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har i flere af kommunens byer oplevet tilbagegang i stemmerne.

Af Anna Kristiansen, 21/11/17 21:54

       

Når en kommune lukker skoler, har det konsekvenser. Ikke kun for befolkningen, men også for de politikere, der tager beslutningerne. Det mærker nogle partier nu for alvor i Assens Kommune, hvor beslutningen om at lukke to skoler i kommunen blev truffet i februar. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte for. Venstre, SF og Konservative stemte imod forslaget. 

Partierne, som stemte for skolelukningerne, har flere steder oplevet tilbagegang i stemmerne. Især i Helnæs er resultatet tydeligt: Socialdemokratiet går 16,9 procent tilbage, mens Venstre går 22,3 procent frem. Samlet set har Venstre fået 55,4 procent af stemmerne.

I Ebberup har Venstre også fået en stor fremgang på 26,1 procent. Socialdemokratiet er gået langt tilbage i forhold til tidligere med 19,3 procent. Også Dansk Folkeparti og Enhedslisten er gået tilbage i popularitet. 

Foto: Colourbox

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.