De konservative byder Socialdemokraterne op til dans i Svendborg

Henrik Nielsen (C) er klar i spyttet: ”Hvis Bo Hansen kan mobilisere et flertal, så vil vi gerne være med.”

Af Iben Kvist, Maria Thielfoldt, Stine Redsted, 21/11/17 23:16

       

De konservative er klar til pardans med Socialdemokraterne men med DF som bænkevarmere.
Socialdemokraterne (A) er i flere meningsmålinger spået fremgang, og Henrik Nielsen har også en positiv forventning til valgresultatet.

”Vi forventer fremgang. Det er den fornemmelse, vi har haft under hele valgkampen, og det indtryk som vi har haft, når vi har mødt borgerne,” fortæller Henrik Nielsen.

Dermed er muligheden for et stærkt samarbejde mellem de to partier en realitet, skulle profetierne holde stik. Han fortsætter:

”Det har vi snakket med Bo Hansen (A) om, og vi er klar til at støtte hinanden hver især.” 

Dog ser de konservative helst, at samarbejdet bliver uden DF til trods for stærke rygter om en skuffeaftale mellem A og DF. 

”Hvis de (Red. Socialdemokraterne) vil konstituere sig med DF, så skal vi tænke grundigt over det. Dem har vi det jo lidt svært med,” forklarer Henrik Nielsen. 

Hornemann foretrækker blå konstituering

Lars Erik Hornemann (V) mener, at en konstituering mellem de blå partier vil sikre Venstre mest indflydelse, og hvis stemmerne tillader det, er det den konstituering, som han går efter. Han er dog ydmyg over for vælgernes dom og åbner op for en bred konstituering.

”Vi er nødt til at spille med de kort, der er,” siger Lars Erik Hornemann og fortsætter:

”Det kommer meget an på valgresultatet, vi vil ikke afvise at gå med i en konstituering med en socialdemokratisk borgmester.”

Foto: Niels Nedergaard

LAs spidskandidat vil ud af politik efter nederlag: Lidt af en befrielse for mig

Svendborgs nyvalgte borgmester: Først skal økonomien i orden

Svendborggenserne: Det bliver mere af det samme

Svendborg mens du sov

Enhedslistens spidskandidat i Svendborg: "Vi er blevet brugt som en trussel"

Rød-blå koalition gør Bo Hansen til borgmester i Svendborg


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.