Karl Bidstrup: Alternativet i Svendborg går gerne i en konstituering med Socialdemokratiet - også hvis Dansk Folkeparti er med

I Svendborg vil Alternativets Karl Bidstrup ikke på forhånd afvise at gå i konstituering med Dansk Folkeparti. Partiet er i valgforbund med Enhedslisten, der på forhånd har meldt ud, at de ikke ser sig selv i en konstituering med DF.

Af Rasmus Jensen, 21/11/17 23:23

       

Nu er stemmerne talt op for kommunalvalget i Svendborg. Socialdemokratiet har det største stemmetal, og det virker ikke usandsynligt, at den næste borgmester bliver socialdemokratisk. Dansk Folkeparti (DF) har ikke ønsket at pege på en borgmester før valget, så en konstituering med Socialdemokratiet kan være mulig.

Til spørgsmålet om Alternativet (Å) vil danne en konstituering med Socialdemokratiet (A), hvis det betyder at DF er med, svarer spidskandidat, Karl Bidstrup: ”Ja.”

Å er i valgforbund med Enhedslisten (Ø) . Men Karl Bidstrup ser ikke Ås åbenhed for en konstituering med DF som et brud på valgforbundet.

”Valgforbundet indebærer, at vi sammen arbejder for en række mærkesager. Der står ikke noget om konstituering i valgforbundet,” siger Karl Bidstrup, ”så vi siger ikke på forhånd, at vi ikke vil i konstituering med et parti. Det gør vi for at få mest mulig indflydelse.”

Vi arbejder på at få en kommentar fra Enhedslisten.

Foto: Rasmus Jensen

LAs spidskandidat vil ud af politik efter nederlag: Lidt af en befrielse for mig

Svendborgs nyvalgte borgmester: Først skal økonomien i orden

Svendborggenserne: Det bliver mere af det samme

Svendborg mens du sov

Enhedslistens spidskandidat i Svendborg: "Vi er blevet brugt som en trussel"

Rød-blå koalition gør Bo Hansen til borgmester i Svendborg


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.