Thulesen Dahls borgmesterdrømme smuldrer trods nye forhandlinger

Valgets mulige overraskelse Jens Henrik Thulesen Dahl, fra Dansk Folkeparti, blev af flere etablerede medier spået at kunne gå hele vejen og snuppe borgmesterposten i Assens Kommune. Men med blot 3 mandater, bliver vejen til den varme stol en noget nær umulig opgave.

Af Nikolai Rosler Jørgensen, 21/11/17 23:24

       

Ved første øjekast virker det til at blive et skuffende valg for Dansk Folkeparti og deres spidskandidat Jens Henrik Thulesen Dahl i Assens Kommune. Partiet, som håbede på at sikre sig deres første borgmester, sad helt uden for forhandligerne indtil Socialdemokratiet inviterede dem til møde. Umiddelbart har deres indflydelse på skolelukningerne i Assens Kommune været afgørende i forhold til udfaldet af stemmerne.   

”Der er ikke nogen tvivl om, at den debat, der har været om skolelukninger, har haft en indflydelse på resultatet,” fortæller Jens Henrik Thulesen Dahl til Medietorvets udsendte.

“Jeg er da ærgerlig over resultatet, men jeg må tage til efterretning, at det så er det, vælgerne har besluttet,”, fortsætter en tydeligt skuffet Jens Henrik Thulesen Dahl.  

Endnu kan alt ske, og intet er slut før alle forhandligerne er på plads. Men det vil kræve en kæmpe indsats fra Jens Henrik Thulesen Dahl og hans partikammerater i DF. Lige nu sidder DF på blot 3 ud af de 29 mandater. Derfor vil det kræve et samarbejde med Socialdemokraterne, der sidder på 8 mandater, SF's 2 mandater, Enhedslistens og Radikale Venstres mandat hver, for at opnå flertallet og de 15 krævede mandater. Men hvor meget magt vil Socialdemokratiet afgive? Og hvad kan DF vinde på den anden fløj? Netop nu sidder DF og Venstre i forhandlinger.

Medietorvet følger sagen.

Foto: Nikolai Rosler Jørgensen

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.