MINUT FOR MINUT: Sådan forløb dagen derpå

Medietorvet.dk live-opdaterer dig i løbet af morgenen, om alle de ting der er sket i nat. Det er her du skal følge med, hvis du vil opdateres på de vigtigste historier i det fynske kommunalvalgslandskab.

Af Kübra Gültekin
Udgivet 22/11/17 00:19

       

 

Velkommen til! 

Du har bevæget dig ind på Medietorvets kommunalvalgs-live-feed. Her vil Syddansk Universitets 250 journalister løbende opdatere dig på alle de vigtige historier, der udspiller sig i samtlige fynske kommuner. Så bliv hængende og følg med nedeunder, hvor Kübra Gültekin tager dig i hånden, og hele formiddagen vil sørge for, at du ikke går glip af noget. 

 

KL. 15.10: Vi lukker ned for live-dækningen. Tak, fordi du fulgte med. 

KL. 14.25: ODENSE: Radikale Venstre bliver overrasket af 20-årige Anne Skau til fintælling. Hun er i hælene på spidskandidaten Susanne Crawley om byrådsposten. Spidskandidaten fører med 984 stemmer, mens Anne Skau har 956 stemmer indtil videre. Optællingen fortsætter.

KL. 14.12: FYN: Valgdeltagelsen på Fyn er højere end landsgennemsnittet. Stemmeprocenten i hele landet ligger på 70.3%, mens den ligger på 74.3%. Landgennemsnittet lå på 71.9% til kommunalvalget i 2013, der er derfor sket et væsentligt fald.

KL. 13.52: MIDDELFART: Vores reportere i Middelfart Kommune har talt med de lokale, som er tilfredse med valgresultatet. 

KL: 13.29: ASSENS: Selvom Assens Kommune ikke har fået en kvindelig borgmester, udgør kvinderne foreløbig 37% af byrådsmedlemmerne. De udgjorde 19% af de opstillede kandidater.

KL. 13.14: LANGELAND: Et tysk par har lige været oppe på rådhuset for at blive viet, men de måtte gå derfra igen, da salen fortsat bliver brugt til optælling, erfarer vore reportere på Langeland.

KL. 12.59: LANGELAND: Langeland regner med at blive færdige med optællingen kl. 14. 

KL. 12.51 ASSENS: Jens Henrik Thulesen Dahl (O) mener, at skolestrukturen har fyldt mere end forventet:

"Det er ikke engang det, der er gjort, men den debat, der har været om skolestrukturen, som har haft indflydelse på valget.”

KL. 12.45: FYN: Venstre har fået færre borgmesterposter, men flere mandater nu end i 2013. Ifølge TV2 er partiet gået fra 75 til 83 pladser i det fynske byråd. 

KL. 12.40: LANGELAND: Pressen venter på Tonni Hansen (F) foran rådhussalen. 

KL. 12.39: FYN: Alternativet har fået tre mandater i tre forskellige kommuner på Fyn. Carsten Roed Jensen (Å), forperson for Fyns storkreds for Alternativet er tilfreds med resultatet:

”Der er nogen kommuner, hvor vi har været lidt udfordret. I udkantskommunerne på Fyn har Alternativet kun ligget med 1-2 %. Men det er klart. Folk skal lige lære det nye parti at kende, ”

KL. 12.36: LANGELAND: Spidskandidat for Venstre, Jan Ole Jakobsen, har udtalt følgende om Tonni Hansens (F) sejr: "Borgerne har råbt på forandring, og det må vi se, om de får".

KL. 12.27: LANGELAND: Den første del af fintællingen er optalt, og optællerne fortsætter efter frokostpause. 

KL. 12.22 ASSENS: Borgmester Søren Steen Andersen (V) lover, at der ikke kommer flere skolelukninger. 

KL. 12.20: LANGELAND: Fintælling af stemmerne er netop begyndt på Rådhuset, erfarer vores reportere på Langeland.

KL. 12.17: LANGELAND: Bjarne Nielsen (V) roser Tonni Hansens (F) sejr med borgmesterposten: 

"Hvis det ikke kunne blive en Venstre mand, så er det godt, at det er ham".

KL. 12.05: FAABORG-MIDTFYN: Venstre oplever et fald på 3.217 stemmer siden kommunalvalget i 2013. 

”Vores valg for fire år siden gik super godt, så vi havde regnet med en lille tilbagegang i år. Men at tilbagegangen ville være så stor, det havde vi ikke regnet med”, fortæller Spidskandidaten, Søren Kristensen, for Venstre til vores reportere i Faaborg-Midtfyn.

KL. 11.47: MIDDELFART: Den nye borgmester i Middelfart, Johannes Lundsfryd (A), lover bredt samarbejde på tværs af partierne i byrådet.

KL. 11.28: ASSENS: Den genvalgte borgmester, Søren Steen Andersen (V), vil arbejde med skolestrukturen i Assens. 

KL. 11.17: ASSENS: Dansk Folkeparti gik efter borgmesterposten i Assens, men med 13 mandater gik posten til Søren Steen Andersen (V), som fortsætter som borgmester. Jens Henrik Thulesen Dahl (O) udtalte i nat følgende til vores reportere i Assens Kommune:

"Vi har fået et valgresultat, der ser meget anderledes ud, end det gjorde sidste gang. Vi har forsøgt at gøre de ting, vi synes var nødvendige og som var politisk ansvarlige. Nu er der så et flertal for, at man ikke ønsker at være ansvarlige, og ikke ønsker at køre videre af den trappe, som jeg mener er nødvendig. Det må jeg tage til efterretning.”

KL. 11.00: NORDFYNS: Der er sket et fald på 92 blanke stemmer og et fald på 54 ugyldige stemmer siden kommunalvalget i 2013. 

KL. 10.47: SVENDBORG: Vores reportere har talt med de lokale i Svendborg. Der er brede holdninger om konstitueringsaftalen, som Socialdemokratiet har indgået med SF, Venstre og De Konservative, men overordnet mener borgerne ikke, at det kommer til at ændre det store billede for kommunen.

KL. 10.43: LANGELAND: Tonni Hansen (SF) er valgt som borgmester. SF fik 32.9% af stemmerne på Langeland, og det er en stigning på 28.8%

KL. 10.31 SVENDBORG: Dansk Folkeparti har fået fire mandater. I 2013 fik de fem. 

KL. 10.27 ODENSE: Til trods for tilbagegang bliver Venstre igen blå bloks største parti 

KL. 10.20 ASSENS:  Jens Henrik Thulesen Dahl (O) kom angiveligt ikke ud fra sit kontor i flere timer. Journalisterne ventede foran hans dør til omkring kl. 2

KL. 10.14 FYN: Nye Borgerlige har ikke fået nogen mandater på Fyn. 

KL. 09.57 FYN: Ingen kvindelige borgmestre er valgt ind på Fyn.

KL. 09.53: MIDDELFART: Den tidligere borgermester gennem 31 år, Steen Dahlstrøm (A), bliver en del af det nye byråd med 451 personlige stemmer. Han trak sig tilbage som borgmester i september i år.  

KL. 09.48: MIDDELFART: Johannes Lundsfryd (A) fik 5.333 personlige stemmer og fortsætter som borgmester. 

KL. 09.45: MIDDELFART: I Middelfart er der afgivet 284 blanke stemmer. Det er 32 færre end ved sidste valg. Der var derudover 57 ugyldige stemmer, hvilket er én mere end ved kommunalvalget i 2013. 

KL. 09.43: NYBORG: Der er et fald på 1.4% i blanke stemmer, mens der er 65 ugyldige stemmer, som er det samme antal som ved sidste kommunalvalg. 

KL. 09.39: MIDDELFART: I Middelfart er der sket et fald i blanke stemmer. I år ligger antallet af blanke stemmer på 284, mens det lå på 316 sidste kommunalvalg. 

KL. 09.34: LANGELAND: Der er 134 blanke stemmer og 42 ugyldige stemmer. Det er en stigning på henholdsvis 14 og 12 stemmer siden sidste kommunalvalg. 

KL. 09.30: FAABORG-MIDTFYN: Der er optalt 611 blanke stemmer og 86 ugyldige stemmer. Det er en stigning på 6.9% i blanke stemmer og et fald på 7.5% i ugyldige stemmer. 

KL. 09.28: ASSENS: Der er optalt 428 blanke stemmer og 80 ugyldige stemmer. 

KL. 09.17: ODENSE: Der er optalt 1.944 blanke stemmer og 427 ugyldige stemmer i Odense Kommune.

KL. 09.14: NYBORG: Kenneth Muhs (V) er genvalgt som borgmester i Nyborg Kommune. 

KL. 09.10: ASSENS:  Den samlede stemmeprocent i Assens Kommune er på 76.1%, og Søren Steen Andersen (V) fortsætter på posten som borgmester. Venstre fik 42% af stemmerne. 

KL. 08.50: MIDDELFART: Efter et nederlag til blå blok og en mindre tilbagegang i Venstre på 1,3%, er spidskandidat Regitze Tilma (V) stadig positiv over sit personlige stemmetal. Hun fik 1600 personlige stemmer denne gang til sammenligning med 570 i 2013.

KL. 08.21: ODENSE: Stemmeprocenten i Odense Kommune er på 70%. De personlige stemmer er endnu ikke talt op.  

KL. 08.08: SVENDBORG: Stemmeprocenten i Svendborg Kommune er på 74.73%. 

KL. 07.40: FAABORG-MIDTFYN: Ifølge TV2 ligger stemmeprocenten i Faaborg-Midtfyn på 74.9%. Hans Stavnsager (A) bliver borgmester. Søren Kristensen bliver 1. viceborgmester. 

KL. 07.31: MIDDELFART: Socialdemokratiet er gået frem med 3 mandater mere end ved sidste kommunalvalg. 

KL. 07:25: MIDDELFART: Sådan er mandaterne fordelt i Middelfart Kommune: Socialdemokratiet (14), Venstre (6), Dansk Folkeparti (2), SF (1), Konservative (1) og Enhedslisten (1).

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

Fynsk mavepuster til blå blok

Færre blanke stemmer på Fyn

Valgdeltagelsen på Fyn lander på 73,5 procent

RADIO: Hva' nu? Valgresultaterne sættes i perspektiv

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 00:19.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Kübra Gültekin

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.