đŸŽ„ Peter RahbĂŠk Juel beholder kĂŠden - fra kronprins til konge

Peter RahbĂŠk Juel sejrer stort, venstre blĂžder og der er kaos omkring Alternativet

Af Rane von Benzon, 22/11/17 01:23

       

Man var ikke i tvivl om, hvem der trådte ind af døren. Høje brag lød fra rådhusets festsal. Dagens mand Peter Rahbæk Juel, der ellers havde holdt sig fra de tidlige festligheder, var trådt ind ad døren til stående klapsalver. Klapsalverne taler for sig selv. Det behøver de ikke. For Socialdemokratiet står til at få 42,1 %, 13 mandater og stiger dermed 13,3 procentpoint eller 4 mandater.

Peter Rahbæk Juel er gået fra kronprins til konge på bare ni måneder og har slået sig solidt fast som socialdemokratiets leder.

Mens Socialdemokratiet jubler er Venstre ikke så synlige i festlighederne. De sidste stemmer skal stadig tælles, men som krydserne er sat lige nu, mister partiet to mandater og går fra at have otte til seks mandater. Venstre har på landsplan haft et dårligt valg, en tendens, de fortsætter i Odense.

Radikale Venstre kommer til at beholde deres ene mandat, men selvom de lige nu har 4,6 procent af vælgerne, får de en lille nedgang. I 2013 fik de 5,1 procent. Spørgsmålet er nu, om de stadig er førstevælger til den rådmandspost de efter sigende var blevet lovet, hvis de pegede på en socialdemokratisk borgmester.

Drama omkring Alternativet

Det største drama i de sene nattetimer vedrører Alternativet. Det ene øjeblik har de nok stemmer til et mandat, det næste mister de det igen. Lige nu står de til at få et, men alt kan ændre sig. Der er stadig urner, der skal tømmes, og stemmer, der skal tælles.

Konservative med Søren Windell i spidsen står til at beholde deres tre mandater og udskiftningen fra Søren Møller lader ikke til at have haft nogen effekt.

Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige har en chance på det her tidspunkt.

Her udtaler sejrherren Peter Rahbæk Juel sig til pressen:

Foto: Rane von Benzon

Alternativet og Radikale Venstre i drama til det sidste

Reaktioner fra odenseanerne: ”Vi er ikke overraskede”

Fire valgsteder tilbage i Odense: Hvem fÄr en plads i byrÄdssalen?

ODENSE: Fremgang i forstĂŠderne for socialdemokraterne

Peter er den klippe, hvorpÄ Odenseanerne vil bygge deres kirke

Radikalt drama i Odense


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.