Suveræn valgsejr til Muhs i Nyborg

For fire år siden haltede Kenneth Muhs (V) efter stemmeslugeren Erik Christensen (S). Denne gang blev han selv Nyborgs store stemmesluger med 5.510 stemmer mod Socialdemokratiets spidskandidat Vibeke Ejlertsens (S) 1.317.

Af Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær
Udgivet 22/11/17 01:51

       

Snakken i salen forstummede, så snart borgmester, Kenneth Muhs, trådte ind i valgcaféen for at læse navnene på de 25 nye byrådsmedlemmer op. 

Kenneth Muhs' (V) 5.510 stemmer er væsentligt højere, end de 2.517 han kunne mønstre ved kommunalvalget i 2013. For Vibeke Ejlertsen (S) er der tale om en markant fremgang fra de 214 stemmer, hun, som nummer tre på listen, fik hentet hjem for fire år siden.  Men med et forspring på 4.193 personlige stemmer var det ikke nok til at hive stolen væk under Venstreborgmesteren. 

Den tredjemest populære kandidat var Venstres Erik Rosengaard med 348 stemmer, stærkt efterfulgt af Sonja Marie Jensen (S) med 633 stemmer. Som det femte valgte byrådsmedlem stryger kommunalvalgsveteranen og tidligere borgmester Jørn Terndrup ind med 330 personlige stemmer.

19-årige Tilde Nielsen, der stillede op for første gang, blev valgt ind som nummer seks i Byrådet med 308 personlige stemmer. Det samme gjorde sig gældende for Anne Dyrhøj, som også fik en plads i Nyborg Kommunes blå flertal. 

Mest overraskende var nummer 11 på listen over nye byrådsmedlemmer, partihopperen Jan Reimer Christiansen (V), som blev valgt med 204 personlige stemmer. Nyheden skabte røre i forsamlingen med negative tilråb, der dog hurtigt blev overdøvet af jubel fra hans partimedlemmer hos Venstre. Da han for fire år siden var en del af det røde flertal, blev han kun belønnet med 184 personlige stemmer. 

Dermed består byrådssalen af 13 mandater fra Venstre, 9 fra Socialdemokratiet, 2 fra Dansk Folkeparti og et enkelt mandat fra Socialistisk Folkeparti. 

Foto: Charlotte Bjerrekær

Husk solcremen når børnene skal ud i forårssolen

Podcast: Bjørnen sover - men det gør vi ikke

Miljøoptakt til aftenens fodboldopgør i Herning

En allergikers bekendelser

Nysene kommer!

Reportage: Med skorstenfejer-Andersen på forårsrengøring

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 01:51.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Camilla Carlsson, Charlotte Bjerrekær

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.