Venstre genvinder borgmesterposten i Assens efter en dramatisk aften og nat

De lange knives nat er ved at være omme. Efter mere end tre lange timer ved forhandlingsbordet, er det endelige resultat i Assens Kommune, at Søren Steen Andersen bliver siddende i den varme borgmesterstol.

Af Anne Bolding, Luka Emil Jørgensen, 22/11/17 02:05

       

På en vild og dramatisk aften i Assens var det i perioder svært at følge med. I sidste ende blev den endelige konstitueringsaftale indgået mellem Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, hvor Konservative løb afsted med viceborgmesterposten.

Formandsposterne blev fordelt således: Børne- og familieudvalget gik til Socialistisk Folkeparti, Social- og Sundhedsudvalget står åbent og tilbydes Socialdemokratiet, og det samme gælder Erhvervs- og Kulturudvalget. Miljø- og Teknikudvalget tildeles Venstre, mens Børne- og Ungeudvalget går til Radikale Venstre.

”Det er det her, der står ved magt. Det er det her, der er skrevet under på af de fire partier,” udtaler Venstres Søren Steen Andersen, den genvalgte borgmester.

Det er værd at bemærke, at konstitueringen er gået på tværs af rød og blå blok, samt at Venstre har ønsket et bredt samarbejde.

”Det sikrer det bedst mulige ejerskab i kommunalbestyrelsen i forhold til de lange linjer, der også skal være i politikken,” fortæller han.

Borgmesteren er godt tilfreds med udfaldet af både aftenens og nattens resultat, der betød, at partiet er gået hele 7,9 procent frem.

”Det har jeg det rigtig godt med. Vi har haft et kanonvalg i Venstre her i Assens,” fastslår han med et stort smil på læben.

Fotokredit: Louise Olifent. 

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.