Enhedslistens spidskandidat i Svendborg: "Vi er blevet brugt som en trussel"

De konstituerende forhandlinger i Svendborg Kommune blev sent natten til onsdag afsluttet på Svendborg Rådhus, og det faldt ikke ud til Enhedslistens fordel.

Af Niels Nedergaard, 22/11/17 06:08

       

Enhedslistens spidskandidat i Svendborg Kommune, Jesper Kiel, vandrede længe fra dør til dør inde på Svendborg Rådhus, hvor han og partiet længe var en del af de konstituerende forhandlinger. Forhandlingerne faldt dog aldrig ud til Enhedslistens fordel, og derfor mener Jesper Kiel, at han og resten af partiet blev brugt som en trussel i Socialdemokraternes spil.

”Vi kæmpede, hvad vi kunne for at få indflydelse og for at holde Dansk Folkeparti ude af konstitutionerne. Vi blev præsenteret for nogle absurde konstruktioner, hvor vi i et eller andet udstrækningsniveau skulle have DF med på bordet, og samtidig blev vi ikke tilbudt noget, som vi egentlig ville have,” siger Jesper Kiel til Medietorvet.dk efter konstitueringens afslutning, inden han tilføjer:

”Jeg tænker derfor, at vi egentlig mere bare er blevet brugt som en trussel overfor Venstre og Konservative i forhold til at få banket dem på plads i forhold til en konstituering, hvor de pegede på Bo Hansen som borgmester.”

Klar til at indgå aftaler med Socialdemokratiet

Selvom Jesper Kiel og Enhedslisten ikke blev en endegyldig del af den konstituerende aftale i Svendborg Kommune, så ser spidskandidaten fortsat muligheder for at samarbejde med Bo Hansen og Socialdemokratiet, såfremt at den nyvalgte borgmester ønsker at lave aftaler med Enhedslisten.

”Det er jo stadigvæk sådan, at det ikke er dem der konstituerer sig, der bestemmer politikken. Det er jo i sidste ende byrådet, så hvis Socialdemokratiet vil, så har de altid muligheden for at trække Svendborg i en mere solidarisk retning og i en mere grøn retning.”

”Det er jo klart, at det er en dårlig start. Bo Hansen lægger her ud med, at forlove sig med de borgerlige,” lyder de afsluttende ord fra Jesper Kiel.

Enhedslisten og Jesper Kiel kan dog glæde sig over, at de fortsat er repræsenteret i Svendborg Byråd, hvor Jesper Kiel blandt andet selv blev valgt.

Foto: Niels Nedergaard

LAs spidskandidat vil ud af politik efter nederlag: Lidt af en befrielse for mig

Svendborgs nyvalgte borgmester: Først skal økonomien i orden

Svendborggenserne: Det bliver mere af det samme

Svendborg mens du sov

Rød-blå koalition gør Bo Hansen til borgmester i Svendborg

Drama i Svendborg: DF misser viceborgmesterposten


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.