Middelfart mens du sov

Med 48,6 procent af stemmerne i Middelfart, blev Socialdemokratiet kommunens helt store vinder. Det fremgår også af den nye sammensætning i byrådet.

Af Christian Ambæk, Emilie Jepsen
Udgivet 22/11/17 07:24

       

På Vestre Skole toppede stemningen i nat, da Johannes Lundfryd og Socialdemokratiet fik præsenteret det endelige valgresultat. 

13 af de 25 mandater ville have været nok for at have flertallet i byrådet i Middelfart. Socialdemokraterne fik dog skrabet 11.000 stemmer sammen, hvilket svarer til 48,6 procent af de samlede stemmer. De betyder, at de med 14 mandater i det nye byråd, alene har flertallet.

Byrådets sammensætning
Johannes Lundsfryd er fortsat borgmester. Socialdemokraten fik 5.333 personlige stemmer og er valgets suverænt mest populære politiker. Partiet har fået seks nye mandater i Alex Gren, Ulla Sørensen, Anja Reilev, Esben Erichsen, Jacob Nielsen og Per Vismark.

De resterende syv medlemmer fra Socialdemokratiet i det nye byråd er gengangerne Lars Vigsø, Kaj Johansen, Jens Backer Mogensen, John Kruse, Allan Buch, Peter Storm samt den tidligere borgmester Steen Dahlstrøm, der fik fjerdeflest stemmer i partiet.

Regitze Tilma fik med 1.600 stemmer næstflest antal af krydser på den personlige front. Venstres spidskandidat får selskab af fem andre partimedlemmer i byrådet. Dansk Folkeparti er med to mandater byrådets tredjestørste parti. De Konservative, SF og Enhedslisten må alle nøjes med et enkelt mandat.

Valgforbund
I forbindelse med valget var der indgået tre forskellige valgforbund. Socialdemokratiet stod sammen med Radikale Venstre og SF og er altså det største forbund. Socialdemokratiets største konkurrenter, Venstre og Dansk Folkeparti stod ikke længere i valgforbund. Hver for sig er det blevet til henholdsvis seks og to mandater, så helt uden indflydelse bliver partierne ikke. De Konservative stod sammen med Liberal Alliance, men det blev kun til et mandat til De Konservative. Enhedslisten stod sammen med Alternativet, men måtte lige ledes nøjes med Enhedslistens ene mandat.

Foto: Emilie Jepsen

LIVE Radio: Klog på... Morgen

Krydserne går i arv i Middelfart

PositivPlus er stadigvæk positive efter valgnederlag

Bliver Middelfart udelukkende rød?

Den unge kvinde med de mange ambitioner

🎥 Diskotekskonge frygter for Middelfarts fremtid

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 07:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Christian Ambæk, Emilie Jepsen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.