V-spids i Middelfart om nederlag: Samarbejdet var ikke godt

Det blev et nederlag til spidskandidaten Regitze Tilma fra Venstre, der må nøjes med at beholde sine 6 mandater i byrådet. Hun måtte i går se langt efter den famøse borgmesterkæde, der fortsat vil hænge om halsen på socialdemokraten Johannes Lundsfryd. Dette ærgrer Regitze Tilma, der havde håbet på en blå forandring i kommunen

Af Benedikte Christine Rasmussen, 22/11/17 09:27

       

Middelfart så rødt under gårsdagens valg, hvor samtlige af kommunens 11 valgsteder lå til venstre for midten. Socialdemokratiet jubler - ikke nok med, at de har skrabet en svimlende 48,6 procentandel af stemmerne sammen. De kan også til næste år fejre 100 års jubilæum med borgmesterposten i Middelfart. Der er knapt så meget fest at spore i den blå lejr. Venstre står venneløs tilbage med et tab af både stemmer og  de politiske alliancer, de håbede på at skabe. 

”De borgerlige partier har ikke kunnet samarbejde særlig godt,” udtaler Regitze Tilma (V) og fortsætter: ”manglen på samarbejde har haft den konsekvens, at det ikke har været tydeligt at se et alternativ.”

Stadig positivitet at spore

Ved gårsdagens valg nåede Venstre samlet en stemmeprocent på 22,5 procent. De går dermed tilbage med 1,3%, men beholder dog sine seks mandater i byrådet. Til trods for ærgrelsen over det negative resultat, prøver Regitze Tilma (V) dog at se på valget fra den lyse side af:

”Vi havde et godt bud på, hvordan Middelfart skulle se ud i fremtiden. Det arbejder vi videre med, med alle de mandater vi har, og den indflydelse vi nu kan få. Vi er inviteret til et samarbejde i morgen med Johannes, og så ser vi, hvad det kan blive til.”

Hun er samtidig glad for de 1.600 stemmer, som hun opnåede denne gang. Dette er en klar personlig fremgang siden valget i 2013, hvor kun 570 personlige krydser blev sat på hendes navn. 

”Når jeg nu skal glædes over noget ved dette valg, så er det bestemt, at jeg godt kan være tilfreds med mit personlige stemmetal. Jeg føler, at jeg har opbakning, og at mine kandidater stadigvæk bakker mig op,” afslutter Regitze Tilma.

Foto: Pressefoto

 

Lundsfryd efter storsejr: børn, skoler og ældreplejen kan forvente bedre velfærd

Forargede borgere i Middelfart efter regionsrådsvalget

Tilfredshed blandt Middelfarts borgere ovenpå nattens resultat

Blandede følelser hos kandidaterne dagen efter valget i Middelfart

Krydserne går i arv i Middelfart

Fra prins Johannes til kong Lundsfryd


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.