Stadig ingen kvindelige borgmestre på Fyn

I går spurgte vi, om Fyn mon ville få en kvindelig borgmester. I dag kan vi konstatere, at det stadig kun er mænd, der sidder på de fynske borgmesterposter.

Af Johanne Digebjerg Holgersson
Udgivet 22/11/17 11:09

       

Med fem - måske seks når Kerteminde bliver afgjort - nye mandlige borgmestre på Fyn, ser det fynske borgmesterlandskab noget anderledes ud, end det gjorde inden de fynske borgere satte deres krydser. Det blev dog heller ikke ved dette års kommunalvalg, at Fyn fik en kvindelig borgmester. 

I går skrev vi, at Fyn potentielt kunne få en kvindelig borgmester ved dette års kommunalvalg. I tre ud af de ti fynske kommuner, udfordrede en kvindelig S-spidskandidat den nuværende borgmester. Det drejede sig om Odense Kommune, hvor Jane Jegind (V) udfordrede Peter Rahbæk Juel (S), i Assens Kommune, hvor Charlotte Vincent Petersen (S) udfordrede Søren Steen Andersen (V) og i Nyborg Kommune hvor Vibeke Ejlertsen (S) udfordrede Kenneth Muhs (V). 

På trods af at Socialdemokratiet havde et fantastisk valg på Fyn, med S-borgmestre i fem fynske kommuner, var der ingen af de opstillede kvindelige kandidater, der vandt borgmesterposten. 

Borgmestrene på Fyn blev følgende:

Svendborg Kommune: Bo Hansen (S)

Ærø Kommune: Ole Wej Pedersen (S)

Langeland Kommune: Tonni Hansen (SF)

Faaborg-Midtfyn Kommune: Hans Stavnsager (S)

Nordfyn Kommune: Morten Andersen (V)

Nyborg Kommune: Kenneth Muhs (V)

Middelfart Kommune: Johannes Lundsfryd (S)

Assens Kommune: Søren Steen Andersen (V)

Odense Kommune: Peter Rahbæk Juel (S)

Kerteminde Kommune: endnu ikke afgjort

Hævnen udeblev i Nyborg

Tænketanken Mandag Morgen forudså, at dette kommunalvalg ville blive hævnens time for Socialdemokratiet i Nyborg Kommune. Forudsigelsen kom i kølvandet på valgkuppet ved kommunalvalget i 2013, hvor S-politikeren Jan Reimer i sidste øjeblik lavede et partihop over til modstanderne i Venstre. Det blev dog ikke tilfældet. Kenneth Muhs blev med sine 5510 personlige stemmer siddende ved borgmesterposten. Det var 4193 flere stemmer end Vibeke Ejlertsen, der kun fik 1317 personlige stemmer ved gårsdagens valg. Hun må derfor nøjes med en 2. viceborgmesterpost i kommunen, mens DF's Carsten Kudsk blev 1. viceborgmester. 

Medietorvet.dk befinder sig stadig i Nyborg Kommune og kan rapportere, at på trods af Kenneth Muhs' absolutte flertal, står Venstre med åbne arme over for samtlige partier, og der er udarbejdet en bred konstitueringsaftale. Læs mere om byrådsposterne og konstitueringen HER.

Fotos: Kenneth Muhs (V) og Vibeke Ejlertsen (S), Nyborg Kommune

Vi får en forrygende varm start på en weekend, der desværre kommer til at slutte kold og grå

S og DF vil indhegne danske ulve

Ændringer i ansøgningskrav til millionpulje for unge erhvervsfiskere får flere til at ansøge

Store affaldsdag: Reportage fra affaldsindsamling i et forårsfyldt Danmark

En uge i skraldets tegn

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 11:09.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Johanne Digebjerg Holgersson

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.