Sådan kommer du dig over dit kæmpe nederlag

Satire: Du er netop vågnet ovenpå en hektisk nat. Kroppen er mørbanket, og maven lidt træg efter to kilo stegt flæsk og en ristet rød klokken 03.00 i nat. Pludselig husker du det. Ydmygelsen. Kameraerne i dit blege ansigt, da tårerne fik frit løb. Det var ikke en drøm, nej, det var den barske sandhed: Du blev valgets helt store taber.

Af Benedikte Christine Rasmussen, 22/11/17 11:55

       

Først troede du inderligt på det. Drømmen om at stige til vejrs på sejrsskamlen lå lige foran. En flaske Belvedere af bedste kaliber var smidt på køl, og skoene pudset op til dans. Det var næsten som om, du allerede mærkede borgmesterkæden trykke om halsen. Den ville passe umådeligt fint til dit jakkesæt i lækkert brun fløjl, som du nøjsomt havde udvalgt til din store aften.

Næst bad du for det. Godt nok blev smilet på den modsatte front både bredere og mere hånligt i takt med, at tallene rullede ind over skærmen. Dit hjerte bankede lidt hurtigere. Snart galoperede det afsted. Bunken af optalte stemmesedler hobede sig op i uendelige lag, og både journalister og partifæller kastede medlidende blikke i din retning.

Til slut indså du selv den kendsgerning, som flere kunne have fortalt dig langt tidligere: Du har tabt. Og ikke bare en lille smule. Dine personlige stemmer er næsten ikke til at få øje på. De består nok i virkeligheden kun af din gamle mor og ham Michael fra Specialklassen.

Det er nu dagen efter dagen. Nederlaget rammer dig som et lyn fra en klar himmel, mens tårerne overhaler hinanden ned af din lange næse. Hvad nu? Hvordan skal du nogensinde komme igennem morgendagen, nu hvor din stol i byrådet er sendt direkte til REFA?

Ingen panik – Medietorvet.dk er klar med politisk førstehjælp til dig, der i dag er vågnet op til titlen som den store kommunaltaber:

1. Play the blame game – altid. Det var ikke din skyld, at du tabte! Valget blev afgjort udelukkende på baggrund af de andres svinestreger. Og valgflæsk. Og konkunrrentens koloenormt store bryster, der næsten ikke kunne presses ind på valgplakaten. JA!

2. Hold dig aktiv. Støv dine kondisko af og sæt det lange ben foran. Der er MASSER af valgplakater, der skal findes og destrueres. Du har slet ikke tid til at have ondt af dig selv. Alléz!

3. Tab og vind med samme sind. Det var jo bare en borgmesterstol … en borgmesterkæde … og en borgmesterløn, der røg dér foran næsen af dig. OK nej. Vi forstår godt, at du er bitter. 

Foto: Benedikte Christine Rasmussen

Læs også: Middelfart mens du sov

Lundsfryd efter storsejr: børn, skoler og ældreplejen kan forvente bedre velfærd

Forargede borgere i Middelfart efter regionsrådsvalget

Tilfredshed blandt Middelfarts borgere ovenpå nattens resultat

Blandede følelser hos kandidaterne dagen efter valget i Middelfart

Krydserne går i arv i Middelfart

Fra prins Johannes til kong Lundsfryd


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.