Charlotte Vincentz Petersen mener stadig, at skolelukninger var nødvendige

I Assens Kommune stod Socialdemokratiets Charlotte Vincentz Petersen til at være den største udfordrer i kampen om borgmesterkæden. Men de upopulære skolelukninger blev afgørende.

Af Nicolas Doria Adet Hansen, 22/11/17 12:29

       

Skolelukningerne i Assens Kommune har været det helt store samtaleemne siden starten af året, hvor forskellige skoler i februar måned blev lukket, og emnet har også påvirket debatten under valgkampen. Valgresultatet viste tydeligt, at de partier, som stod bag skolelukningerne, mistede en del stemmer sammenlignet med valget i 2013. Partierne er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. 

Men Charlotte Vincentz Petersen fortryder ikke lukningen af skolerne.

"Vi var godt klar over, at skolelukninger ikke ville være en vindersag til kommunalvalget. Men de var nødvendige for at opretholde kvaliteten af folkeskolerne," siger spidskandidaten. Hun erkender dog, at det budskab ikke har været tydeligt nok for vælgerne.

”Vi er ikke kommet ud med budskabet om, at det her handlede om kvaliteten i vores folkeskoler, og at vi var nødt til at rykke sammen på lidt færre matrikler. Vælgerne har i hvert fald ikke købt den, og sådan er demokratiet.” 

Charlotte Vincentz Petersen tilføjer, at Socialdemokratiet gik til valg med det formål at være tro mod partiets politik og holdninger, men at partiet er ærgerlige over resultatet.

”Man er da sådan lidt mat og lidt trist over, at vælgerne har afgivet de stemmer, de nu har," siger hun.

Foto: Julie Ahlmann Larsen

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Kvindelige kandidater fylder godt i Assens nye byråd

Genvalgt Assens-borgmester garanterer: Ikke flere skolelukninger

Valgresultat skaber glæde hos borgere i Assens

Thulesen Dahl: Vi har været for dårlige til at forklare skolelukninger


Assens   //  Faaborg - Midtfyn   //  Langeland   //  Middelfart   //  Nyborg   //  Odense   //  Overblikket   //  Svendborg   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Google Analytics til statistik. Hvis du installerer et plugin i din browser, bliver du undtaget fra dataindsamling.