Valgdeltagelsen på Fyn lander på 73,5 procent

Fyns valgdeltagelse er højere end landsgennemsnittet på 70,8 procent, men Fyn er faldet sammenlignet med kommunalvalget i 2013.

Af Murat Tamer
Udgivet 22/11/17 12:35

       

Fynboerne har en større stemmeprocent end landsgennemsnittet til kommunalvalget i år. 73,5 procent af alle stemmeberettigede fynboer valgte at lægge vejen forbi valgstederne, viser beregninger lavet på baggrund af KMD's tal. Fynboernes stemmeprocent er traditionelt højere end landsgennemsnittet.

Stemmeprocenten er dog lavere i år sammenlignet med kommunalvalget i 2013, hvor stemmeprocenten på Fyn var på 74,3 procent. Alle fynske kommuner på nær Nyborg Kommune har oplevet et fald i stemmeprocenten. Nyborg Kommunes stemmeprocent til kommunalvalg steg fra 77,3 procent i 2013 til 77,6 procent i 2017. 

Stemmeprocenten i hele landet er på 70,8 procent. Det er derfor også et væsentligt fald siden sidste kommunalvalg i 2013, hvor stemmeprocenten var på 71,9 procent.

Valgstederne har haft åbent én time mere i år. Formålet har været at få flere til at stemme. Ved at åbne valgstederne klokken 08.00 i stedet for klokken 09.00, var tanken, at det ville være muligt for vælgerne at stemme om morgenen, inden arbejdsdagen gik i gang. Tallene viser dog, at ændringen ikke har påvirket stemmeprocenten i den positive retning.

Foto: Colourbox

Dansk Folkepartis nederlag: Går tilbage i seks af syv kommuner

Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

Fynsk mavepuster til blå blok

Færre blanke stemmer på Fyn

RADIO: Hva' nu? Valgresultaterne sættes i perspektiv

Nye Borgerlige flopper, mens Alternativet popper

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 12:35.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Murat Tamer

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.