Partihopperen Jan Reimer: ”Jeg har det fantastisk!”

Jan Reimer (V) blev ikke straffet for det dramatiske partihop, han foretog ved sidste valg. Reimer kalder valget det bedste, han nogensinde har haft.

Af Julie Schneider, 22/11/17 12:40

       

Det helt store spørgsmål op til kommunalvalget i Nyborg var, om Jan Reimer (V) kunne genvinde borgernes tillid efter partihoppet ved sidste valg. Resultatet blev, at folkedomstolen frikendte Jan Reimer, belønnede ham og sikrede ham endnu en periode i byrådet for Venstre.

”Jeg har det fantastisk!” udbryder Jan Reimer her til formiddag.

Jan Reimer fik 184 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013, da han stillede op for Socialdemokratiet. Ved gårsdagens valg modtog han 204 stemmer under den blå fane og har således fået en personlig fremgang.

Venstre kan lægge brøleren bag sig  

Jan Reimer har for første gang i valgkampen ønsket at komme med en udtalelse. For venstremanden er valgresultatet en vigtig del af processen i at komme videre. Han fortæller, at han har den opbakning, han skal have i sit område.

”Det har været fire hårde år oven på den hetz, de har kørt på mig,” siger Jan Reimer, der både refererer til mediernes dækning af hans kontroversielle partihop samt Socialdemokratiets kritik af Venstres moral under denne valgkamp.

”Jeg ved jo godt, at det ikke er kønt det, jeg har lavet. Men nu kan vi komme videre.”

Reimer mener, at Venstres suveræne valgsejr i Nyborg manifesterer det faktum, at partiskiftet ikke har haft nogen betydning. Partiet kan nu fokusere på den politik, der er blevet overskygget af partiskiftet.

”Vi har kørt en fantastisk ansvarlig politik i kommunen, og det viser sig jo nu, at det har givet pote. Vi har ikke i vores vildeste fantasi troet, at vi kunne få absolut flertal,” siger Jan Reimer, der er særdeles stolt af resultatet. Det vil han gerne takke sine vælgere for.

”De har sat deres lid til mig. Det er det bedste valg, jeg nogensinde har haft,” afslutter han.

Se reaktionen på Jan Reimers personlige stemmetal herunder:

Foto og video: Charlotte Bjerrekær

 

Fyns yngste byrådsmedlem er fundet

VOXPOP: Var Vibeke Ejlertsen det forkerte valg?

Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Kommunalvalg i Nyborg skuffer lokallisterne

Fintællingen i Nyborg er i gang

Morgenen efter valget: Nyborg kan se frem til et bredt samarbejde i byrådet


Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres.

Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes automatisk to år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk anvender Matomo til statistik.